Sanni Kupariselle uusi Janan ennätys

Janakkalan Janan urheilijat kilpailivat jälleen eri puolilla Suomea. Toijalan keskuskentän kiekkopaikalla nähtiin peräti kuusi eri-ikäistä janalaista heittäjää. Sanni Kuparinen heitti kilpailun hopealle uudella ennätyksellään 50,06. Tulos on myös uusi Janan seuraennätys. 22-vuotiaiden EM-kisarajaan (50,49) on enää 43 senttiä. Nilla Rättyä heitti uudella henkilökohtaisella ennätyksellään 44,31 saman kilpailun kuudenneksi.

Iikka Alingué aloitti kilpailukautensa Jyväskylän Harjucupissa. Alingué loikki miesten kolmiloikan ykköseksi tuloksella 15,49.

– Paras tulos jäi 28 senttiä EM-rajasta, joten ei se kaukana enää ole. On aina siistiä aloittaa kisakausi kilpailulla, joka oli ihan ok. Olen siihen ihan tyytyväinen, Iikka Alingué kertoo.

Miesten 100 metrin alkuerissä Lasse Hämelahti juoksi itsensä finaaliin ja eränsä kolmanneksi ajalla 10,90. Finaalissa Hämelahti oli kakkoserän neljäs ajalla 10,98. Hämelahden ennätys 10,78 on juostu kaksi vuotta sitten kesäkuussa.

Orivedellä juostulla Västilän puolimaratonilla Janne Niemi juoksi kultaa ajalla 1.23,10.

Jyväskylässä Laura Anttila juoksi naisten 100 metrin alkuerissä uudeksi ennätyksekseen 14,15. Ella Pullinen aitoi 400 metrillä kauden parhaakseen 76,39.

Naisten kolmiloikassa Helmi Lipsanen loikki uudeksi ennätyksekseen 11,17 (12.) ja Elisa Alastalo sijoittui kolmanneksitoista senttiä lyhyemmällä loikalla 11,16. Alastalon ennätys tältä kaudelta on 11,50. Tuolla tuloksella hän pitää N17-sarjan kausitilaston kolmostilaa.

Toijalassa Julia Pitkänen oli kilpailun kymmenes tuloksella 32,10 ja Jenniina Virtanen yhdestoista uudella ennätyksellään 31,09. Anniina Henttonen heitti samassa kilpailussa tuloksen 25,41 (12.).

Janan aikuisurheilijoista Anu Virtanen aloitti kilpailukautensa Toijalassa 13 kuukauden tauon jälkeen päivittämällä kiekon ennätyksensä lukemaan 23,73, ja Taru Viiru juoksi naisten 100 metrillä kauden parhaakseen 14,81.

Onni Ruokangas heitti miesten keihäässä hopealle tuloksella 66,59 ja Ari Kela oli kilpailun viides tuloksella 42,30. Ruokankaan ennätys tältä kaudelta on 69,12. Ennätys on sekä Janan seuraennätys sekä 19-vuotiaiden EM-kisarajan ylitys.

Hämeenlinnassa Juho Rönkä juoksi miesten 100 metrillä pronssille kauden parhaallaan 11,55. 200 metrin juoksussa hän sijoittui ykköseksi tuloksella 24,05. Sari Pikkarainen juoksi naisten 100 metrillä hopealle tuloksella 14,96 ja 200 metrin matkalla hän oli neljäs kauden parhaallaan 31,18.

KUY Gameseissa Eeli Vähätalo työnsi P13-sarjan kuulassa viidenneksi ennätyksellään 8,29. T14-sarjan 300 metrillä Emma Pellikka juoksi ajan 50,26 (10.). Aada Vähätalo hyppäsi T10-sarjan pituudessa neljänneksi ennätyksellään 3,72. Kuulassa Vähätalo oli myös neljäs kauden parhaallaan 6,59.