Janakkalan Jana ry Yleisurheilu

UKK

Urheilijat

Seura hoitaa ilmoittautumiset, kun ne on tehty alla olevaan päivämäärään mennessä sähköpostilla osoitteeseen yleisurheilu(at)janakkalanjana.fi. Seura myös maksaa ohjeen mukaan ilmoittautuneiden ilmoittautumismaksut SM-kilpailuihin tulosrajan ylittäneille. Majoituksen osalta tilanne katsotaan vuosittain kilpailukohtaisesti.

Huomioitavaa on, että seura korvaa vain niiden urheilijoiden kilpailukustannuksia, jotka ovat maksaneet sekä seuran jäsenmaksun että laskutetut valmennusmaksut ennen kilpailuun ilmoittautumista.

Piirinmestaruuskilpailuihin seura hoitaa ilmoittautumisen ja maksaa osallistumismaksut, kun ilmoittautuminen on tehty ajallaan sähköpostiin yleisurheilu(at)janakkalanjana.fi

SM-kilpailut

2.-4.8. SM P/T 14-15, Helsinki ilm. viim. 22.7.2024
https://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=34103
2.-4.8. SM P/T 19-22, Riihimäki ilm. viim. 22.7.2024
https://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=34088
9.-11.8. SM M/N 16-17, Savonlinna ilm. viim. 28.7.2024
https://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=34106
24.-25.8. SM-moniottelut, Laitila & Uusikaupunki ilm. viim. 13.8.2024
https://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=34207 (M/N 22-19-17)
https://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=34251 (T/P 14-15)
7.-8.9. SM-viestit, Espoo seura kokoaa joukkueet ja ilmoittaa
https://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=34098
Kisakalenteri päivittyy, kun kilpailut tulevat näkyviin kilpailukalenteriin

Pm-kilpailut

10.8. pm-viestit 9-15-v., Porvoo seura kokoaa joukkueet ja ilmoittaa
https://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=34584
17.-18.8. pm 9-15-v., Keski-Uusimaa ilm. viim. 12.8.2024
https://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=34564
15.9. pm-junnuottelut 2. 9-13-v., Hyvinkää ilm. viim. 10.9.2024
https://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=34362

Koko Suomen kilpailukalenteri löytyy osoitteesta www.kilpailukalenteri.fi

SM-KILPAILUT
14–15-VUOTIAAT

Seura maksaa A-tulosrajan tehneille ilmoittautumisen, matkat ja majoituksen seuran osoittamalla tavalla. Joukkuekilpailuun seura voi ilmoittaa jokaista A-tulosrajan tehnyttä urheilijaa kohti aina yhden B-tulosrajan tehneen urheilijan. Joukkuekilpailut ovat käytössä heitto- ja hyppylajeissa. Ruokailut omavastuulla.

16-, 17-, 19- JA 22-VUOTIAAT

Seura maksaa kaikille kilpailijoille ilmoittautumisen, sekä henkilökohtaisessa lajissa kolmen tulospisteen tehneille urheilijoille matkat ja majoituksen seuran osoittamalla tavalla. Urheilijan tulee kilpailla siinä lajissa, jossa kolme tulospistettä on ylitetty. Seura maksaa myös sivulajien ilmoittautumismaksut, vaikka kolmen pisteen rajaa ei olisi ylitetty, mutta ei lajeista aiheutuvia muita kustannuksia. Ruokailut omavastuulla. Urheilijan luokitteluun huomioidaan kuluvan kauden lisäksi myös edellisen kauden tulokset sekä rinnakkaislajin (esim. 60 m -> 100 m) tulokset. Kolmen pisteen rajan voi ylittää myös ko. kilpailussa.

Pistetaulukko

KALEVAN KISAT

Seura maksaa tulosrajan tehneille ilmoittautumisen, matkat sekä majoituksen seuran osoittamalla tavalla. Ruokarahaa maksetaan 10 e/kilpailupäivä.

Tulosrajat

SM-VIESTIT

Janan valmennustiimi valitsee joukkueet, jotka lähetetään kisoihin. Seura maksaa valituille urheilijoille ilmoittautumisen sekä matkat ja majoituksen seuran osoittamalla tavalla. Ruokailut omavastuulla.

SM-KILPAILUT, MUUT

Seura maksaa ilmoittautumismaksun ajoissa osallistumisestaan ilmoittaneille. Tilanteen mukaan urheilutoimenjohtajan kanssa etukäteen voidaan sopia urheilijan matka- ja majoituskorvauksista. Käytännössä urheilijan tulee olla A-luokan urheilija.

SM-KILPAILUT (SAUL)

Aikuisurheilijat voivat kilpailukauden jälkeen hakea tukea ilmoittautumismaksuihin max 60 euroa/kausi kulutositteita vastaan. Edellytyksenä on, että urheilija on mukana jaoston maksullisessa toiminnassa ja toimintamaksut sekä seuran jäsenmaksu on maksettu ennen kyseistä kilpailua mistä haetaan tukea.

Suomen Urheiluliiton liittovaltuuston päätöksellä lisenssi on pakollinen kilpailulupa kaikissa virallisissa yleisurheilukilpailuissa. Yleisurheilun lisenssikausi on 1.10.2023–30.9.2024.

Seura hankkii kaikille säännöllisissä ryhmissä urheileville ja kilpaileville lisenssin. Uuden lisenssijärjestelmän mukaan yli 13-vuotiaiden (2010 ja aiemmin syntyneet) lisenssiin ei sisälly tapaturmavakuutusta. Vanhempien ja urheilijan tulee itse huolehtia vakuutusturva kuntoon. Tapaturmavakuutuksen voi ottaa omasta vakuutusyhtiöstä tai sitten voi valita SUL:n neuvotteleman OP Sporttiturvan.

OP-Sporttiturva

Sporttiturvan hinnat 2010 ja aiemmin syntyneille ovat:

– Sporttiturva C: 2007–2010 syntyneet 72 euroa
– Sporttiturva B: 2005–2006 syntyneet 108 euroa
– Sporttiturva A: 1984–2004 268 euroa
– Masters -vakuutus: 1983 ja aiemmin syntyneet 330 euroa

Voimassaoloaika
Sporttiturva ovat voimassa 1.10.2023–30.09.2024

Lisenssitiedot tulevat Suomisport-palveluun, josta ne luovutetaan kilpailukalenteri.fi -palveluun, kilpailujen järjestäjille (ml. tulospalvelutoteutus), Tilastopajaan sekä tarvittaessa lisenssivakuutuksen voimassaolon tarkistamiseksi vakuutusyhtiölle. Tämän vuoksi tarvitaan huoltajan tai täysi-ikäisen urheilijan suostumus tietojen luovutukseen. Sporttiturvan voi ostaa vasta sen jälkeen, kun seura on hankkinut lisenssin. Lisenssin hankinta edellyttää Suomisport-tiliä urheilijalle ja liittymistä seuran jäseneksi Suomisportissa.

Kaikki ne, jotka eivät osta OP Sporttiturvaa, lähettävät voimassa olevan tapaturmavakuutustodistuksen (tai kuvan siitä) osoitteeseen toimisto(at)janakkalanjana.info mahdollisimman pian. Mikäli et ole vielä tätä tehnyt, nyt kannattaa hoitaa asia kuntoon!

Lisätietoja: http://www.yleisurheilu.fi/seurat/yleisurheilulisenssit

Alle 14-vuotiaiden (2011 ja myöhemmin syntyneiden) lisenssisisältöihin tai -hintoihin ei ole tullut muutoksia. Heidän lisenssiinsä sisältyy siis myös vakuutus.

Yleisimmät harjoituspaikat:

  • Liinalammen urheilukenttä, Liinalammintie 11, Turenki   
  • Liikuntahallin juoksusuora, Koulutie 2, Turenki
  • Turengin Yhteiskoulun alasali, Lukiotie 1, Turenki
  • Kuumolatalo, Kuumolantie 11, Turenki
  • Tervakosken koulu, Kettukalliontie 2, Tervakoski
  • Delfort Areena, Maunontie 1, Tervakoski
  • Tervakosken urheilukenttä, Tervajoentie, Tervakoski

Urheilijoiden tulee syödä riittävän usein. Useimmille urheilijoille sopiva aterioiden määrä on 5–7 päivässä. Aterioiden lukumäärä vaihtelee yksilöllisten erojen ja arjen rakenteen vaihtelevuuden seurauksena.

Aterioiden tulisi jakautua tasaisesti pitkin päivää. Syödä tulisi siis keskimäärin 3 tunnin välein. Yli 4 tunnin ateriavälejä tulee välttää. Harjoittelun jälkeisen palauttavan välipalan ja sitä seuraavan aterian väli voi hyvin olla lyhimmillään vain puoli tuntia.

Säännöllisyys ei tarkoita napostelua

Säännöllisellä syömisellä ei tarkoiteta jatkuvaa napostelua. Aterioiden, myös välipalojen, tulisi olla selkeitä, täysipainoisia kokonaisuuksia, joiden välissä on syömätön jakso.

Syö puolet päivän energiasta ennen iltapäiväharjoitusta

Ei riitä, että syödään tasaisin välein. Myös ravintoaineiden tulisi jakautua tasaisesti päivälle. Usein urheilijoiden ruokailu on liian iltapainotteista vaikka ateriarytmi olisi tasainen. Erityisesti kaksi kertaa päivässä harjoittelevat urheilijat syövät usein turhan iltapainotteisesti. Ruokailun iltapainotteisuus on yleensä seurausta siitä, että urheilija varoo syömistä aamulla ja päivällä, jotta sulamaton ruoka ei vaikeuttaisi harjoittelua. Nyrkkisääntö on, että ainakin puolet päivän energiasta tulee syödä ennen iltapäiväharjoitusta.

Rutiinit tuovat säännöllisyyttä

Urheilijan kannattaa muodostaa arkeensa rutiineja, jotta tasainen ravintoaineidensaanti helpottuisi. Rutiineista tärkeimpiä ovat vuorokausirytmin ja ateriarytmin säännöllisyys. Epäsäännöllisyys on sekä urheilijan elimistölle että psyykelle ylimääräinen stressitekijä, jota pitäisi välttää. Syömistä ei pidä lisätä ja vähentää harjoitusmääristä riippuen. Lepopäivänäkin tulee syödä suunnilleen saman verran kuin harjoituspäivänä.

Suunnittelu helpottaa syömistä

Epäsäännöllisenkin päivärytmin kanssa tulee toimeen huolellisella suunnittelulla. Aterioiden ajankohdat ja sisältö on hyvä miettiä valmiiksi seuraavaa päivää varten. Jos aterioita ei suunnittele, venyvät ateriavälit helposti ja syntyy tilanteita, jolloin verensokeri laskee ja nälkä on kova. Väsyneenä ja nälkäisenä harkintakyky heikkenee ja järkevien ruokavalintojen tekeminen vaikeutuu. Ruokaa halutaan nopeasti ja vähällä vaivalla. Tällöin valinta kohdistuu usein pikaruokiin tai muihin herkkuihin kuten makeisiin, limsaan tai energiajuomiin.

Muista syödä

Ilman rutiineja tai suunnittelua urheilijan on lähes mahdoton syödä hyvin ateriasta ja päivästä toiseen. Rutiinien puuttuminen ja suunnittelun laiminlyöminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa jopa siihen, että ruokailu jää väliin. Syömisen unohtuessa harjoitteluvalmius heikkenee, palautuminen kärsii ja fyysinen kehitys hidastuu.

Urheilijan päivän ateriat

Urheilijan ruokavalion perustan muodostavat keskipäivällä syötävä lounas ja iltapäivällä tai illalla syötävä päivällinen. Näillä aterioilla tulisi syödä monipuolisesti ja runsaasti. Myös aamiainen kuuluu välttämättömiin aterioihin. Näiden kolmen perusaterian lisäksi urheilija tarvitsee vaihtelevan määrän täydennysravintoa välipalojen muodossa. Välipalojen merkitys on korostunut urheilijoilla, sillä riittävän energiansaannin turvaaminen vaatii, että syödään riittävän usein. Myös tehokas palautuminen ja kehittyminen edellyttävät, että ravintoaineita on jatkuvasti elimistön käytettävissä.

Nuku riittävästi

Urheilija hyötyy säännöllisestä unirytmistä. Harjoittelu lisää unen tarvetta. Urheilijan tulisi nukkua 8–10 tuntia joka yö. Tärkeää on, että vuorokausirytmi on säännöllinen, nukkumaan pitäisi mennä joka ilta suunnilleen samaan aikaan. Jos vuorokausirytmi rikkoutuu ja nukkumaan mennäänkin vasta aamuyöllä, ei unen laatu ja palauttava vaikutus ole sama, vaikka tuntimääräisesti nukkuisi riittävästi. Suositeltava nukkumaanmeno aika on myöhäisemmillään 22.30. (Lähde: Suomen Olympiakomitean www-sivut)

Ateriarytmitys

Jos harjoittelet kerran päivässä niin seuraavasti rytmitetty ruokailu toimii hyvin.

  • klo 7.30 Aamiainen
  • klo 10.00 Välipala
  • klo 12.00 Lounas
  • klo 14.30 Välipala
  • klo 15.30 Kevyt päivällinen
  • klo 18.00 Harjoitus
  • klo 21.30 Välipala
  • klo 22.00 Illallinen

Jos taas harjoittelet kaksi kertaa päivässä niin seuraavasti rytmitetty ruokailu toimii hyvin.

  • klo 7.00 Aamiainen
  • klo 8.00 Harjoitus
  • klo 10.30 Välipala
  • klo 12.00 Lounas
  • klo 15.30 Päivällinen
  • klo 17.00 Kevyt välipala
  • klo 18.00 Harjoitus
  • klo 19.30 Välipala (heti harjoituksen jälkeen)
  • klo 21.00 Tukeva iltapala

Lisenssivakuutus

SUL:n lisenssiin liittyvä tapaturmavakuutus

Muut terveyspalvelut

Janakkalan Jana yleisurheilu on tehnyt sopimuksen terveyspalveluista Mehiläisen kanssa. Jokainen Janakkalan Janan jäsen tai perheenjäsen, joka on rekisteröitynyt Mehiläisen Urheilunetin kautta ja käyttää Mehiläisen palveluita (ei koske työterveyspalveluita) kartuttaa Jana yleisurheilulle maksettavaa bonusta.

Janan nimettynä lääkärinä toimii Marko Kivimäki, mutta muutkin vastaanottajat ovat käytettävissä.

Rekisteröidy Mehiläisen Urheilunettiin (Huom! Valitse alasvetovalikosta seuraksi Janakkalan Jana)

Ajanvaraus:
Mehiläisen ajanvaraus netissä www.mehilainen.fi/ajanvaraus tai puhelimella 010 414 00
joka päivä klo 7-20.

Hämeenlinnan toimipiste:
Hämeenlinnan toimipisteen aukioloaikamme ma-to klo 7.30–20 ja pe klo 7.30-–16,
la-su yleislääkäripäivystys klo 10-13 ilman ajanvarausta.

Muistithan rekisteröityä Urheilunettiin ennen ajanvarausta!

Mehiläisen toimipiste- ja terveyspalveluhaku

KILPAILUKALENTERIN KÄYTTÖ

Kaikki Suomen viralliset kilpailut löytyvät osoitteesta www.kilpailukalenteri.fi

Kilpailukalenterin toiminta pähkinän kuoressa:

– Etusivulla näkyy seuraavat 10 päivän kilpailut, jos lista on lyhyt niin varmista että vasemmalla sivuvalikossa lukee piilota piirin myöntämät kilpailut. Mikäli ei lue niin paina kohtaa näytä piirin myöntämät kilpailut.
– Voit myös selata kisoja pidemmältä aikaväliltä painamalla vasemmasta valikosta Selaus.
Haku kohdasta voit hakea tiettyä kilpailua; ajankohdan, sarjan, iän, piirin, lajin tai luokituksen perusteella.
– Kun olet löytänyt oikean kilpailun ja klikannut sen auki. Paina Ilmoittaudu kilpailuun. Seuraavana haet seuraksi Janakkalan Jana. Sitten valitse oikea urheilijalistasta. Seuraavassa kohdassa valitset lajit mitä haluat kisata.

Osallistumisen maksaminen osassa kisoissa on käytössä verkkomaksaminen, jolloin ilmoittautuminen maksetaan heti kilpailukalenterissa. Tämän jälkeen nimi tulee vasta näkyviin ilmoittautuneisiin. Toisena vaihtoehtona kisan tiedoissa kilpailukalenterissa on maksuohjeet, joita tulee noudattaa maksaessa.

Seura maksaa lähtökohtaisesti kaikki sm-kilpailut ja ulkokauden pm-kilpailut, sekä hoitaa seuracup-ilmoittautumiset. Nämä vain tulee olla ajoissa tehtynä. Jälki-ilmoittautumiset hoitaa jokainen itse. Seura muistuttaa hyvissä ajoin edellämainituista kilpailuista.

OHJEITA KILPAILUIHIN
  • Kilpailuun valmistautumiseen kuuluu mahdollisesti viimeistelyharjoitus, joka tehdään noin pari päivää ennen kilpailua. Lapsilla ei välttämättä normaalista poikkeavaa toimintaa.
  • Urheilijan valmistautumiseen kuuluu myös kilpailuiden aikataulujen selvittäminen ja sieltä omien lajien etsiminen. Lisäksi kilpailuohjeet on hyvä lukea ennakkoon. Nämä tulee lukea Kilpailukalenterista tai muusta kilpailun järjestäjän osoittamasta lähteestä.
  • Kilpailukalenterissa ilmoitetaan, mistä kilpailun tulokset tulevat löytymään. Nykyään tulokset kirjataan jo lähes kaikissa kilpailuissa sähköisesti ja ne löytyvät usein reaaliajassa osoitteesta: https://live.tuloslista.com/

  • Kilpailupäivän aamuna on hyvä syödä kunnolla ja tankata riittävästi nestettä. Kisapaikalle kannattaa ottaa mukaan hieman evästä (vaikka leipää, hedelmä ja mehua), joita voi sitten sopivassa välissä syödä. 
  • Ennen kisapaikalle lähtöä kannattaa varmistaa, että kaikki oleelliset varusteet ovat mukana (seuran kisa-asu, verryttelyyn tarvittavat vaatteet, lenkkarit ja piikkarit). Siltä varalta, että kisapäivä venähtää, mukaan voi varata lisäevästä ja ehkä vähän rahaa. 
  • Vaatetuksessa kannattaa huomioida sää. Mukaan voi tarvita lämmintä vaatetta kesälläkin ja jos sataa, sadevaatteet ja -suojat ovat paikallaan. Ja muista se vesipullo!

  • Kisapaikalle tullaan aina hyvissä ajoin, viimeistään 30 minuuttia ennen omaa lajia. Mieluummin jopa vähän aikaisemmin. 
  • Kun saavut kisapaikalle, tarkista aikataulu viime hetken muutosten varalta. Joskus jälki-ilmoittautuneita on viime hetkillä tullut niin paljon, että aikataulua on jouduttu vielä viimeisenä iltana muuttamaan. Aikataulun tarkastamisen yhteydessä tarkista myös kilpailuohjeet. 
  • Varmista, tarvitsetko kilpailunumeroa. Joskus kaikilla kilpailijoilla on kisanumerot, joskus numeroita käytetään vain kestävyysjuoksuissa. Ohjeet numeroiden käyttöön ja siihen mistä ne saa, löytyvät kilpailuohjeista. 
  • Osallistuminen tulee yleensä varmistaa suorituspaikalla 15 minuuttia ennen lajin alkua, mutta joissain kisoissa osallistumisen varmistus pitää tehdä kilpailukansliassa esim. 30 tai 60 minuuttia ennen lajin alkua. Näistä käytännöistä kerrotaan kilpailuohjeissa. 
  • Kilpailuohjeissa voi olla myös maininta sähköisestä varmistamisesta, jolloin siitä on myös ohjeet. Varmistaminen tapahtuu kyseisen lajin kohdalla osoitteessa: https://live.tuloslista.com/
  • Jos juoksulajeissa on paljon juoksijoita, on mahdollista, että ensin juostaan alkuerät, joista parhaat pääsevät loppukilpailuun. Tai sitten alkueriä ei juostakaan vaan loppusijoitukset määräytyvät useamman erän yhteislistauksesta. Tähänkin löytyy ohje kunkin kilpailun kilpailuohjeesta.

  • Kisapaikalla urheilijoita on usealla eri suorituspaikalla samaan aikaan ja veryttelysuorituksia tekeviä urheilijoita on ympäri kenttää. Kentällä kulkiessa täytyy siis olla hyvin tarkkaavainen ja varovainen, jotta onnettomuuksilta vältytään. Kisapaikalla kuuluttaja ja toimitsijat antavat lisäohjeita sekä ilmoittavat poikkeuksista (esimerkiksi aikataulumuutoksista tms.).
  • Kentälle saavat mennä vain urheilijat sekä toimitsijat. Valmentajat, huoltajat ja muu yleisö pysyvät kentän ulkopuolella koko kilpailun ajan. Tämä lisää myös urheilijoiden turvallisuutta. 

  • Ennen ensimmäistä lajia tehdään aina normaali verryttely. Jos lajeja on useampia ja ne ovat suhteellisen lähellä toisiaan, perusveryttelyä ei tarvitse niihiin enää tehdä. 
  • Suorituspaikalla kannattaa olla viimeistään 20 minuuttia ennen lajin alkua. Ennen lajin alkua lajisihteeri pitää nimenhuudon, jossa hän varmistaa kilpailijoiden läsnäolon ja kysyy tarvittavat lisätiedot (esim. kolmiloikassa ponnistusviivan, korkeushypyssä aloituskorkeuden, seiväshypyssä aloituskorkeuden ja telineiden etäisyyden). 
  • Ennen kilpailua on syytä tehdä pari harjoitusta myös varsinaisella suorituspaikalla. Jos suorituspaikalla on edellinen laji menossa, veryttelysuoritukset eli ns. harjoituskierrokset tehdään vasta edellisen sarjan lopetettua ja urheiljoiden poistuttua. Etenkin kenttälajeissa tulee odottaa toimitsijan lupaa harjoitussuoritusten tekemiseen. Osassa kilpailuita kierrokset tehdäänkin järjestyksessä ja ohjatusti.
  • Jos lajissa tarvitaan askelmerkkiä (esim. pituudessa), kannattaa mukaan ottaa oma teippirulla, jolloin oma merkki erottuu toisten merkeistä. Usein pituuspaikalla on myös järjestäjän puolesta erilaisia askelmerkkejä tarjolla.

  • Jos pikajuoksussa juostaan alkuerät, niistä pääsee tietty määrä urheilijoita myöhemmin juostavaan loppukilpailuun. Loppukilpailuun pääsevät merkitään yleensä tuloslistoihin merkinnällä ”Q” tai ”q”. 
  • Loppukilpailuun pääsevät yleensä myös kuulutetaan sen jälkeen, kun sarjan kaikki alkuerät on juostu. 
  • Juoksijoiden kannattaa etukäteen ottaa selvää, mistä mikäkin juoksumatka starttaa. Halleissa juoksumatkojen lähtöpaikat ovat eri paikoissa kuin ulkokentillä.

  • Kilpailujen aikataulu tehdään aina ilmoittautumisten perusteella. Kisapäivän aikana saattaa tapahtua kuitenkin jotain, mihin etukäteen ei ole osattu varautua (esim. rankkasade, laiterikko). Tällöin aikataulu voi venyä vähän (tai paljon). 
  • On siis hyvinkin mahdollista, että lajin alku viivästyy jonkin verran, vaikka toimitsijat toimivatkin niin hyvin kuin osaavat. Lajin viivästymisestä ei kannata siis hermostua, vaan oman lajin vuoroa kannattaa odottaa rauhassa. Tämä kannattaa vinkata myös omille vanhemmille.

  • Jos käy niin, että urheilijalla onkin kaksi lajia samaan aikaan, lajien suorittamisesta tulee sopia toimitsijoiden kanssa. Yleensä toisen lajin suorituksia voi tehdä hieman myöhemmin, mutta kuitenkin vielä oman sarjan kilpailun aikana. 
  • Jos lajien päällekkäisyyden huomaa jo ennen kisojen alkua, asiasta kannattaa keskustella toimitsijoiden kanssa jo ennen lajin alkua.

  • Kilpailuohjeessa on maininta ja ohjeistus mahdollisesta palkintojen jaosta. Urheilijan tehtävä on hakea palkinto. Mikäli et ehdi palkintoa hakemaan, vaikka toisen lajin ollessa käynnissä, hae palkinto palkintojen jakajalta mahdollisimman pian kilpailupäivän aikana. Palkintoja ei yleensä postiteta. 
  • Kilpailujen tulokset julkaistaan niin nopeasti kuin mahdollista. Joskus tuloksia ei saada syötettyä heti järjestelmään, joten viivettä voi tulla. Viivästymisestä ei kannata siis olla huolissaan. 
  • Kilpailujen jälkeen kannattaa kuitenkin tarkastaa oma tulos vielä tulostaululta, järjestäjien nettisivuilta tai osoitteesta https://live.tuloslista.com/. Tulokset julkaistaan myös Tilastopajassa (https://www.tilastopaja.eu/fi/). Jos tuloksissa on huomautettavaa, siitä tulee ilmoittaa viipymättä kilpailun järjestäjälle, jolloin tulos tarkistetaan käsin täydennetystä pöytäkirjasta.

HUOLTAJAT

Seuran jäsenyys
Muistakaa tarkistaa, että lapsenne on liittynyt myös Janakkalan Janan eli seuran jäseneksi. Alle 18-vuotiaiden jäsenmaksu on pidetty erittäin maltillisena jo vuosia eli se on vain 5 euroa kalenterivuodessa.

Jäseneksi liittyminen; https://janakkalanjana.fi/liity-jaseneksi/

Jana järjestää jaostojensa avulla liikuntatoimintaa jäsenilleen, jolloin seuran yleishyödyllinen toiminta on vapautettu yhteisöjen tuloveron lisäksi myös arvonlisäverosta. Tämän vuoksi kaikkien jaostojen toiminnassa mukana olevien tulee olla seuran jäseniä.

Jäsenmaksu tulee maksaa, vaikka harrastus kestäisi vain osan vuotta. Jäsenmaksun maksaminen on myös edellytys yleisurheilulisenssin saamiselle sekä mahdollistaa myös viralliset kilpailutulokset. Yleisurheilulisenssi sisältää 2011 ja myöhemmin syntyneille myös vakuutuksen.

Jäsenmaksun maksamatta jättäminen ei riitä ilmoitukseksi seurasta eroamiseen, vaan siitä tulee ilmoittaa seuran sihteerille osoitteeseen piko.karkinen(at)gmail.com.

Jäsenasioita hoitaa seurassamme pääseura ja siellä yhteyshenkilö on Pirjo Kärkinen piko.karkinen@gmail.com.

On hyvä myös huomioida, että jos harrastus jossain vaiheessa loppuu, jäsenyys ei pääty automaattisesti, vaan siitä on ilmoitettava Pirjolle.

Valmennusmaksua ei enää laskuteta, vaan se tulee näkyviin Suomisport-palveluun. Eräpäivään mennessä osallistumisen voi vielä perua maksutta, mutta eräpäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta veloitamme täyden hinnan.

Jos olet loukkaantuneena tai on jokin muu pakottava syy keskeyttää harjoittelu, ilmoita asiasta toimistolle (yleisurheilu(at)janakkalanjana.fi) välittömästi, jotta pystymme reagoimaan laskutukseen. Jo vanhentuneita laskuja ei voi hyvittää.

Suomisport on Olympiakomitean tuottama koko urheiluyhteisön, nykyaikainen ja helppokäyttöinen digitaalinen urheilupalvelu. Suomisportista on käytössä myös ilmainen mobiilisovellus, joka on ladattavissa: Google Play ja App Store.

Jos tarvitset apua Suomisport-palvelun liittymisessä yms. tarjolla on hyviä ohjemateriaaleja:

Tilin luominen ja sisäänkirjautuminen
Tapahtumaan ilmoittautuminen
Kausimaksun maksaminen

Jos sinulla on ongelmia Suomisport-tilin tai palveluun kirjautumisen kanssa, ota yhteyttä Suomisportin asiakastukeen (suomisport(at)olympiakomitea.fi). Janakkalan Jana yleisurheilun käytäntöjen osalta voit olla yhteydessä seuramme toimistoon.

Seurassamme on mahdollisuus aloittaa jo 4-vuotiaana ja jatkaa aina aikuisurheilijaksi. Liikuntaleikkikoulusta jatketaan yleisurheilukouluun, jonka jälkeen on mahdollisuus päästä mukaan valmennusryhmiin.

Aktiivinen osallistuminen lasten harrastuksiin on ensiarvoisen tärkeää niin oman lapsen kuin koko seuran kannalta.

  • Mitä enemmän aktiivisia vanhempia seurasta löytyy, sitä vähemmän työmäärä kasautuu muutamalle toimijalle, ja sitä paremmin ja tehokkaammin seura toimii.
  • Kentän laidalta saa uusia ystäviä ja samalla saa olla aitiopaikalla seuraamassa lasten temmellystä ja taitojen kehittymistä.
  • Vanhemmat voivat esimerkiksi toimia kuskeina harjoituksiin ja kilpailuihin, kerätä varoja seuralle ja auttaa kilpailujen järjestelyissä ennen ja jälkeen kilpailun sekä olla seuran omissa kilpailuissa toimitsijoina.
  • Mitä enemmän aktiivisia taustajoukkoja löytyy, sitä kiinteämpi ja positiivisempi seurahenki meillä kaikilla seuratoimijoilla on ja hommat sujut leppoisammin. Vapaaehtoistoimijat ja aktiiviset vanhemmat mahdollistavat seuran toiminnan ja sen urheilun jatkumisen.
  • Muistetaan, että vain jäsenet eli toimijat muodostavat seuran.
  • Vinkiksi: Tutkimusten mukaan lapset jatkavat harrastuksessaan pitempään, kun myös vanhemmat ovat sitoutuneita seuran toimintaan.

Kengät ja muut varusteet

  • Harjoituksissa tulee olla lenkkarit, joilla pärjää myös ensimmäisissä kilpailuissa aivan hyvin. Seuralta löytyy käytettyjä myytäviä piikkareita, kun haluaa panostaa varusteisiin.
    Sadesäällä ei suositella kumisaappaita, sillä ne ovat vaaralliset. Harjoituksiin ei myöskään koskaan tulla tennareissa tai sandaaleissa.
  • Kenkien lisäksi lapsella tulee olla ulkoliikuntaan soveltuvat vaatteet. Sadepäivinä harjoitukset pidetään normaalisti ulkona, joten silloin ylle puetaan sadetta kestävät vaatteet.
    Talvella sisäharjoituksissa lapsella tulee olla sisäliikuntaan soveltuvat vaatteet (trikoot/shortsit/collegehousut ja t-paita), sekä lenkkarit joista ei tule jälkiä lattiaan. Liikuntahallin juoksusuoran alusta on samanlainen kuin urheilukentän pinta, joten siellä voi pitää tavallisia lenkkareita
  • Liikuntaleikkikouluissa ja yleisurheilukouluissa harjoittelevilla lapsilla tulisi olla paidassa maalarinteipillä kiinnitetty nimilappu, jotta ohjaajat ja lapset oppivat nopeasti toistensa nimet.

Juomapullo

  • Harjoituksiin tulee ottaa mukaan aina oma juomapullo ja janojuomaksi suositellaan vettä. Juomapulloon kannattaa kirjoittaa oma nimi.

Ryhmätiedot

  • Löydät lapsesi ryhmän ohjaajan tiedot sekä harjoitusajat seuran nettisivuilta. Toivomme, että vanhemmat muistavat ilmoittaa ohjaajalle aina kun lapsi ei voi osallistua harjoituksiin.
  • Ryhmille on perustettu myös WhatsApp-ryhmiä tiedonkulun nopeuttamiseen. Muista siis antaa tarvittavat tiedot ryhmään ilmoittauduttaessa.

Harjoitusten seuraaminen

  • Vanhemmat voivat jäädä seuraamaan harjoituksia urheilukentän katsomoon. Talvella tilat ovat rajalliset, joten vanhemmat jäävät salin ulkopuolelle.
  • Vanhemmat antavat myös ohjaajille työrauhan, joten heidän tulee pitää etäisyyttä urheilijoihin harjoitusten aikana. Tuota vapaa-aikaa voi hyödyntää vaikka lenkillä tai kuntosalilla käymiseen

Jäikö kysyttävää?

  • Jos haluat tietää jostain asiasta lisää tai et löydä tietoja mistään, kysy! Urheilutoimenjohtaja on hyvä osoite kysymyksille, mutta moni asia selviää harjoitusten yhteydessä kun kysyt valmentajalta. Myös muut johtoryhmän jäsenet auttavat tarvittaessa mielellään.
  • Olet tervetullut tutustumaan harjoituksiin ja osallistumaan toimintaan.