Pohjola Seuracup kisattiin hellesäässä

Tiistaina kilpailtiin Uudenmaan piirin Pohjola Seuracupin ensimmäinen osakilpailu Riihimäen Peltosaaren urheilukentällä. Janakkalan Janan joukkue nautti helteisessä säässä kilpailemisesta tehden tukun uusia ennätyksiä.

– Harmittavasti muutama poisjäänti verotti joukkueemme kokonaispistemäärää, mutta sillä ei auta enää jossitella. Tytöt tekivät useita huomionarvoisia suorituksia. 15-vuotiaiden pikaviestissä Meeri Koliseva, Aada Aarnio, Nea Nummenpää ja Tuuli Kulju ottivat ylivoimaisen voiton. Ajalla 52,78 mennään Janan kaikkien aikojen listalla sijalle seitsemän. Vielä kun saadaan kaikki vaihdot osumaan kohdalleen mennään kirkkaasti alle 52 sekunnin, nuorisopäällikkö Arto Nousiainen kertoo.

13-vuotiaiden korkeuspaikalla Inka Hämäläinen intoutui erittäin hyvään kilpailuun ja paransi ennätystään peräti 11 senttiä. Uusi ennätys kirjataan jatkossa lukemin 150. Tuokin tulos sijoittuu Janan seuraennätyslistalla sijalle seitsemän. Tulos on myös ikäluokan kausitilastossa sijalla viisi

T13-sarjan 60 metrin juoksussa Jenna Hakala (8,89) ja Maija Santanen (8,91) juoksivat ensimmäisen kerran alle yhdeksän sekunnin. Maija Harju juoksi 1000 metrillä ennätyksekseen 3.44,49 ja keihäässä Ada Tuori paranteli ennätystään lukemaan 17,57.

11-vuotiaissa Eveliina Kulju kisasi ensimmäisen kerran Janan edustusasussa ja kirjautti 60 metrillä ennätyksekseeen 10,46. Pituuspaikalla Ada Vähätalo hyppäsi ennätyksensä 388.

17-sarjassa Jenniina Virtanen työnsi kuulassa ennätyksensä 9,98.

M17-sarjassa Taavi Arminen puki ensimmäistä kertaa yllensä Janan kisa-asun ja hurjasteli 200 metrillä ajan 25,21.

P15-sarjan kuulassa sekä Jussi Heikkiniemi (9,57) että Akusti Ruokangas (8,81) työnsivät ennätyksensä. Saman sarjan 2000 metrillä Ilmo Leino juoksi ennätyksekseen 6.48,53, jääden vain reilu kolme sekuntia SM-kisarajasta.

13-vuotiaissa 60 metrillä Veikka Ahti paranteli ennätystään alittaen 9 sekuntia ensimmäisen kerran ajalla 8,94. Samalla matkalla Aku Heini myös edusti ensimmäistä kertaa Janaa ja juoksikin hienosti ajan 9,68.

Keihäässä Jasper Heikkiniemi heitti ennätyksekseen 22,06, kuten myös Eeli Vähätalo (20,43).

P11-sarjan 60 metrillä Tino Peltonen juoksi ennätyksensä 11,25. Saman sarjan pituudessa Aleksi Sahila kirjautti ennätyksensä lukemiin 361.

– Kokonaissuoritus joukkueella oli hyvää ja saimme myös hienoja ennätyksiä. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kisoja. Kiitos kaikille kisaamassa mukana olleille janalaisille, Arto Nousiainen lisää.