SM-kultaa Sanni Kupariselle N19-sarjan kiekossa

SM-kultaa Sanni Kupariselle N19-sarjan kiekossa

19-22-vuotiaiden yleisurheilun SM-kilpailut käydään tänä vuonna Kemissä. Janakkalan Janasta mukana on seitsemän urheilijaa, jotka kilpailevat 14 eri lajissa.

Kilpailujen ensimmäisenä päivänä päästiin jo mitalien makuun, kun Sanni Kuparinen onnistui N19-sarjan kiekossa. Kuparinen heitti kolmannella kierroksella tuloksen 47,36, jolla irtosi koko kilpailun voitto. Kuparisen ennätys tältä kaudelta on 48,80.

– Kiekossa olen todella tyytyväinen kultaan, mutta kisa oli vaikea ja tekniikan kanssa oli ongelmia. Kuulaan en ole ollenkaan tyytyväinen. Kemissä oli kauden huonoin kisa ja tekniikkaongelmat jatkuivat. En vielä osaa sanoa, mitä tämän jälkeen tehdään eli jatkuuko kausi vai lopetetaanko tähän, Sanni Kuparinen kertoo.

Kiekossa nähtiin myös toinen janalaisonnistuminen, kun Nilla Rättyä nakkasi viimeisellä kierroksella ennätyksensä 42,86. Tuolla sijoituksella Rättyä singahti pistesijalle sijoittuen viidenneksi

– Ihan tyytyväinen olen viikonloppuun. Kiekon alussa oli vaikeuksia tekniikan kanssa, mutta viimein sain heiton onnistumaan. Ennätyksestä tuli kyllä hyvä fiilis. Kuulakisasta tuli viimevuotisen SM-kisan uusinta. Työnnöt tuntuivat hyviltä, mutta menivät kaikki ohi vasemmasta sektorista. Ilman tulosta siis jäätiin, Nilla Rättyä kommentoi.

Rättyän kilpailukausi päättyy tähän. Kotiinpaluun jälkeen on vuorossa lonkan kuntouttaminen ja sen jälkeen aloitetaan treenit ensi kautta varten.

Petra Kallionpää hyppäsi perjantaina N22-sarjan pituudessa tuloksekseen 5,13 (15.). Kallionpäällä on edessään vielä sunnuntain kolmiloikka.

Teksti Pirjo Rättyä, kuva Heidi Lehikoinen

Sanni Kuparinen pääsi Kemissä juhlimaan SM-kultaa ja Nilla Rättyä uutta ennätystään.

Tulokset