Aikuisurheilijoille kaksi SAUL:n SM-viestimitalia

Aikuisurheilijoille kaksi SAUL:n SM-viestimitalia

Janakkalan Janan aikuisurheilijat osallistuivat Kuusankoskella järjestettyihin Suomen Aikuisurheiluliiton SM-viesteihin kolmella N35-sarjan joukkueella. Viikonlopun juoksut toivat kaksi mitalia, joista toinen tuli 4 x 100 metrin juoksusta sekä toinen 1000 metrin viestistä. Kultaa tuli 4 x 100 metrin viestistä ja hopeaa pidemmältä matkalta. 3 x 400 metrin viestissä joukkue juoksi neljänneksi. Mitalijoukkueissa juoksivat Taru Viiru, Maarit Lindberg, Laura Nurminen ja Sari Pikkarainen.

Laura Nurminen kertoo, että maanantain viimeisen vaihtotreenin jälkeen kisaan lähtö jännitti.

– Meillä oli muutaman vaihdon kanssa hieman ongelmaa, mutta päätettiin luottaa tuoreisiin jalkoihin ja yhteishenkeen. Mielessä oli viime vuoden hyvät suoritukset ja ajat, mutta toiveena oli pikaviestin pronssimitalin kirkastaminen, Nurminen sanoo.

Päämatkan eli 4 x 100 metrin viestin aloitti Viiru, toisen osuuden juoksi Lindberg, kolmannen Nurminen ja ankkurina toimi Pikkarainen.

– Maarit tuli kuin höyryveturi toiseen vaihtoon, joka sekin onnistui kuin unelma. Minullakin Sarin kanssa vaihto meni nappiin ja hän pääsi luukuttamaan maaliin. Sen verran häkeltyneitä olimme, että tuuletukset maalissa unohtuivat, vaikka niitäkin oli huumorimielessä harjoiteltu, Nurminen jatkaa.

Ruotsalaisviestiin janalaiset lähtivät hakemaan pronssia.

– Juoksimme yhdessä toisen ikäsarjan kanssa, joten viestin jälkeen jouduimme laskemaan, olimmeko todella kakkosia. Mutta kyllä hopeamitali kaulaan maistui erittäin hyvältä.

3 x 400 metrin juoksusta joukkue lähti tavoittelemaan viimeistä pistesijaa eli kuudetta sijoitusta. Tässä joukkueessa juoksivat Laura Nurminen, Anne-Mari Vallioniemi ja Maarit Lindberg.

– Neljäs tila lämmitti mieltä kovasti. Pystyimme nyt parantamaan viimevuotisia aikoja, joten eihän tässä voi olla kuin tyytyväinen ja kiittää koko joukkuetta sekä valmentajaa, joka on meitä potkinut liikkeelle, vaikka aina ei jaksaisikaan, Nurminen lisää.

Seuraavan kerran aikuisurheilijat taistelevat Suomen mestaruuksista 11.-13. syyskuuta Jyväskylässä.

Tulokset