Hämelahdelle SM-kultaa ja Alinguélle tuplakultaa

Hämelahdelle SM-kultaa ja Alinguélle tuplakultaa

Janakkalan Janan Iikka Alingué nappasi Kemin 19-22-vuotiaiden SM-kilpailuista peräti kaksi Suomen mestaruutta. M22-sarjan pituudessa Alingué hyppäsi ykköseksi tuulituloksella 7,39. Alinguén ennätys 7,38 syntyi vuosi sitten Porvoossa.

Koko kilpailukauden toipilaana ollut Valtteri Välläri oli saman kilpailun kahdeksas tuloksella 6,69.

Kolmiloikassa Alingué loikkasi myös odotetusti ykköseksi ainoalla mitatulla hypyllään 15,44. Lahjakkaan hyppääjän ennätys 15,85 kirjattiin kesäkuun lopulla.

– Tuplamestaruus maistuu aina makealta, etenkin näin parin vuoden tauon jälkeen. Yliastumiset harmittavat, sillä pisimmät hypyt jäivät mittaamatta. Kolmiloikassa tosin ei ihan päästy tulostavoitteeseen eli uuteen ennätykseen, Alingué kertoo.

Myös M22-sarjan 100 metrillä tuli kultaa, kun Lasse Hämelahti tykitti finaalissa ajan 10,68. Tosin myötätuulta oli liikaa, joten ennätystä (10,78) ei vielä tällä kertaa päästy päivittämään.

Juho Rönkä juoksi samassa kilpailussa ajan 11,37 (11:s).

Hämelahti ylsi myös 200 metrin finaalissa kuudenneksi ajalla 22,66. Alkuerissä hän juoksi uudeksi ennätyksekseen 22,59. Valtteri Välläri juoksi saman matkan alkuerissä aikaan 24,20 ja Juho Rönkä 23,91.

– Tosi hyvät fiilikset jäi. Ei olisi paljoa paremmin voinut mennä tähän kauteen nähden. Mitalia tietysti lähdettiin hakemaan, mutta kyllä se aina osaa yllättää, Hämelahti kommentoi.

Parin viikon päästä Kotkan SM-viesteissä tullaan näkemään yllämainittujen urheilijoiden lisäksi myös Heikki Nieminen.

Petra Kallionpää hyppäsi perjantaina N22-sarjan pituudessa tuloksekseen 5,13 (15.). Kolmiloikassa Kallionpää hyppäsi yhdeksänneksi tuloksella 11,32. Kallionpään ennätys tältä kaudelta on 11,85.

– Isossa joukkueessa kaikilla ei voi olla paras päivä, mutta kukaan ei alisuorittanut. Suolana on lisäksi venyminen kauden pääkisassa. Kemissä sitä esimerkillään näyttivät Lasse ja Nilla Rättyä. Janalaisten viikonloppu oli todella onnistunut. Teimme yleisurheilussa jotain sellaista, mitä janakkalalaisessa urheilussa ei olla aikoihin nähty, valmennuspäällikkö Jari Kataja summaa.

Teksti Pirjo Rättyä, kuva Heidi Lehikoinen

Lue lisää: Sanni Kuparinen pääsi Kemissä juhlimaan SM-kultaa ja Nilla Rättyä uutta ennätystään

Tulokset