Nuorten SM-kisoista mitali Jussi Heikkiniemelle

16–17-vuotiaiden SM-kilpailut käytiin viikonvaihteessa Kuortaneella. Viikkoa aiemmin nuorimpien sarjojen mestaruuksista kilpailtiin Ilmatralla. Janakkalan Janan urheilijat tekivät kilpailuissa hyviä suorituksia. Kotiin tuomisina oli yksi SM-mitalikin, kun Jussi Heikkiniemi kiskaisi M17-kiekossa pronssia tuloksella 51,49. Heikkiniemen ennätys tältä kaudelta on 52,53.

N16-sarjan Meeri Koliseva juoksi komeasti finaaleihin sekä 200 metrin juoksussa että 400 metrillä. 200 metrin alkuerissä Koliseva juoksi viidenneksi parhaalla ajalla ja uudella henkilökohtaisella ennätyksellään (26,79) jatkoon. Välierissä hän oli kahdeksas ajalla 26,95 ja loppukilpailussa hän sijoittui niin ikään kahdeksanneksi sivuten uutta ennätystään (26,79). 400 metrin alkuerissä Koliseva juoksi niin ikään viidenneksi parhaalla ajalla ja uudella ennätyksellään (1.01,58) jatkoon. Loppukilpailussa hän sijoittui kahdeksanneksi ajalla 1.03,56.

Tuuli Kulju juoksi N17-sarjan 100 metrin alkuerissä hieman puolikuntoisena jatkoon ajalla 13,03. Välierissä hän jäi yhdeksänneksi ajalla 13,19. Kuljun ennätys 12,66 on juostu vuosi sitten Lempäälässä. 200 metrin alkuerissä Kulju juoksi jatkoon ajalla 27,02. Välierissä hän jäi kuudenneksitoista ajalla 27,58.

N16-sarjan Akusti Ruokangas kohensi jälleen keihäänheitossa ennätystään. Tällä kertaa pöytäkirjaan kirjattiin 58,29, millä tuloksella Ruokangas sijoittui kilpailun kahdeksanneksi. Nuori heittäjä on parannellut 700-grammaisen keihään ennätystään viime kaudesta reilusti yli 10 metriä.

14–15-vuotiaiden SM-kisoissa Imatralla Jasper Heikkiniemi heitti P15-sarjan kiekossa kymmenenneksi tuloksella 36,12. T15-sarjan Maija Santanen osallistui pituuskisaan ja tuloksella 4,70 hänen sijoituksensa oli 27:s.

– SM-kisat menivät plussan puolelle. Jussin mitali ja Meerin hienot juoksut jääneet mieleen kahden ensimmäisten SM-kisaviikonloppujen antina. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraava kautta, urheilutoimenjohtaja Arto Nousiainen kommentoi.

Kaikki tulokset

Jussi Heikkiniemi heitti pronssia M17-sarjan kiekossa Kuortaneella. Kuva Pirjo Kärkinen.