Janan aikuisurheilijoille 11 SM-mitalia Jyväskylästä

SAUL:n SM-mitaleista kilpailtiin viime viikonloppuna Jyväskylässä. Janakkalan Janan aikuisurheilijoista mukaan oli ilmoittautunut kymmenen urheilijaa, jotka toivat kotiin peräti 11 SM-mitalia.

M50-sarjan Petri Satto onnistui kaikissa lajeissaan, sillä hän nappasi kilpailusta peräti kaksi kultaa ja kaksi hopeaa. Kultaa hän heitti keihäässä (55,72) ja painonheitossa (17,14). Kiekosta hän nappasi uudella henkilökohtaisella ennätyksellään 40,54 hopeaa. Myös moukarista tuli hopeaa tuloksella 42,94.

M35-sarjan Juho Toivari juoksi 100 metrillä viidenneksi ajalla 12,45, mutta sekä 200 että 400 metrillä hän juoksi hopealle. 200 metriä sujui aikaan 25,43 ja 400 metriä aikaan 57,62.

M30-sarjan Olli Juvonen urakoi tapansa mukaan useita lajeja. SM-hopeaa hän nappasi sekä moukarista (30,51) että painonheitosta (10,27), jossa myös pääsi päivittämään ennätystään uusiin lukemiin. Sekä kuulassa (10,11) että kiekossa (31,41) Juvonen oli viides. Keihäässä hän heitti neljänneksi tuloksella 39,92.

Myös pitkillä matkoilla päästiin mitaleita juhlimaan, kun Ismo Ylenius juoksi 10 000 metrillä SM-pronssille aikaan 37.08,57.

M55-sarjan Ari Kela hän heitti kiekossa ennätyksekseen 36,11 sijoittuen hopealle. Keihäässä hän heitti viidenneksi tuloksella 44,66. Myös painonheitossa Kela oli viides tuloksella 12,31 ja kuulassa kahdeksas kaarella 10,23.

M45-keihäässä Jarkko Piekkari heitti kahdeksanneksi tuloksella 43,29.

Janalaisten naisten joukkue jäi erilaisten loukkaantumisten vuoksi hieman vajaaksi ja ainoan mitalin nappasi N35-sarjan Anne-Mari Vallioniemi hypäten seipäässä kultaa kauden parhaallaan 2,50.

N45-sarjan Sari Pikkarainen juoksi sekä 100 että 200 metrillä viidenneksi. Lyhyemmällä matkalla hän kellotti 14,76 ja pitemmällä 30,89. 100 metrin alkuerissä Pikkarainen juoksi 14,68. Kiekossa Pikkarainen heitti neljänneksi tuloksella 22,05.

N40-sarjan 100 metrillä Taru Viiru juoksi alkuerissä kauden parhaakseen 14,33 ja finaalissa hän oli kahdeksas ajalla 14,78.

N50-sarjan Inka Juvonen heitti kiekossa (18,97) kuudenneksi ja kuulassa hän työnsi yhdeksänneksi tuloksella 6,61. Painonheitossa (7,46) Juvosen sijoitus oli seitsemäs.

-Jyväskylässä Janalla oli motivoitunut, hyvällä asenteella varustettu joukkue, ja se näkyi hyvinä tuloksina ja sijoituksina, Janakkalan Janan valmennuspäällikkö Jari Kataja kertoo.