Perinteinen KiipFIT Trail Run juostiin sadesäässä

Jo perinteiseksi muodostunut Janakkalan Janan järjestämä KiipFIT Trail Run juostiin viikonloppuna Janakkalan Kiipulassa melko kosteissa olosuhteissa. Mukaan oli ilmoittautunut noin 180 juoksijaa.

Kilpailunjohtaja Sami Jalonen oli tyytyväinen kilpailuun, vaikka koronan vaikutus näkyi selvästi osallistujamäärässä.

-KiipFIT Trail Run oli jälleen hyvätunnelmainen syksyn polkujuoksu. Osallistujien hyvä palaute järjestelyistä lämmitti luonnollisesti kokenutta toimitsijaryhmää. Myös jo SM-maastojuoksuissa kehuttu Kiipula on hyvä paikka tämän tyyppisten tapahtumien järjestämiseen, Jalonen kertoo.

Maastopuolimaratonin (21,3 km) miesten yleisen sarjan ylivoimaiseksi ykköseksi juoksi Johannes Pulkkinen ajalla 1:28.17. Hopealle juoksi Tuomas Jääskeläinen (1:32,00) ja kolmanneksi Jere Niemi. Hauhon Sisun Vilkku Jalli kiri neljänneksi ajalla 1:49.37.

Naisten sarjan ykköseksi juoksi hämeenlinnalainen Teija Lehtimäki ajalla 1:41.58. Toiseksi sijoittui Triathlon Team 226:n Assi Steurs vain vajaa kaksi minuuttia huonommalla ajalla. Kolmanneksi juoksi Sari Berggren Lahdesta.

M40-sarjan voitti Tawastia Trail Clubin Toni Horila (1:41.16) ja saman seuran Mikko Nybacka oli kilpailun neljäs. Hopealle juoksi FCLab.fi:n Mikko Horila ja pronssille Lammin Säkiän Lauri Isoranta.

N40-sarjan voittoon juoksi Hämeenlinnan Suunnistajien Eija Raimovaara (2:02.30) ja toiseksi sijoittui Julia Jouhki. Tawastia Trail Clubin Minna Väkeväinen oli kilpailun kolmas ajalla 2:14.11.

M50-sarjan voitti Lieson Erän Jussi Pakari (1:41.25), hopealle juoksi Iso-Hunnari Trail Runnersin Pasi Kaunisto. Kolmas oli Järvenpään pyöräilijöiden Jukka Erkkilä.

N50-sarjan voitti Tuula Nieminen ja N60-sarjan Tarja Hyttinen. M65-sarjan voittoon Markku Lauste.

Kymmenellä kilometrillä miesten sarjan ykköseksi pinkoi Turun Urheiluliiton Kalle Linnasaari ajalla 40.51. Toiseksi juoksi Nick Radford (43,07) ja kolmanneksi Hämeenlinnan Hiihtoseuran Taavi Nyström ajalla 43.19. Hämeenlinnan Soutajien Joonas Rokkanen oli kilpailun neljäs (45.53).

Naisten kymmenellä kilometrillä ykköseksi juoksi Team Nouxin Oona Hilkamo (44.12) ja hopealle kiri Lahden Hiihtoseuran Marja-Terttu Repo (47.24). Kolmanneksi juoksi Keuruun Kisailijoiden Tarja Masalin (47.38).

M40-sarjan kympillä voittoon juoksi Pakilan Vedon Toni Hyyryläinen (42,41). Hopealle kiri Henrik Olbert (53.55) ja pronssille Aki Hiisilä.

N40-sarjan voitti Helsinki Triathlonin Lea Oja (50.12). Hopealle juoksi Marika Kolehmainen (1:00.15) ja pronssille Johanna Räsänen.

M50-sarjan voitti Hämeenlinnan Tarmon Tapani Raatikainen (47.46) ja kakkoseksi juoksi Ilmar Kukk. Kolmanneksi juoksi Lahden Hiihtoseuran Heikki Kivikko (48.46).

N50-sarjan voitti Minna-Maija Kemppi, hopealle juoksi Aino Lahti ja kolmanneksi Minna Kärri. M60-sarjan voittoon juoksi Hämeenlinnan Suunnistajien Markku Raimovaara ja N60-sarjan voitti Janakkalan Ladun Seija Nylund. M65-sarjan voitti Pertti Keski-Honkola ja saman ikäisten naisten sarjan Kaija Pohjonen ja kakkoseksi kiri Tawastia Trail Clubin Marjatta Nybacka.

Joukkuekilpailussa Tawastia Trail Club otti ykkössijan maastopuolimaratonilla ja Etelä-Hämeen Sairaanhoitajat kympillä.

TEKSTI PIRJO RÄTTYÄ, KUVA MARKO JANSSON

Kuvassa: Pentti Lehtinen (169) ja Lasse Lehtinen (179) kävivät Kiipulassa vetäisemässä maastopuolimaratonin. Pentti oli kilpailun kahdeksas ja Lasse yhdeksäs.