Janalaisilta kelpo juoksuja SM-viesteissä

Janalaisilta kelpo juoksuja SM-viesteissä

Viestijuoksun SM-kilpailut juostiin viikonvaihteessa Kotkassa. Janakkalan Janasta mukaan oli ilmoitettu neljä joukkuetta, mutta miesten 4 x 400 metrin viesti jouduttiin jättämään tällä kertaa juoksematta.

Miesten 4 x 100 metrin viestissä Janakkalan Janan joukkue, Juho Rönkä, Heikki Nieminen, Iikka Alingué ja Lasse Hämelahti, juoksi alkuerissä eränsä viidenneksi ajalla 42,81. Valitettavasi yksi vaihdoista meni päälle, joten tuolla ajalla ei ollut asiaa finaaliin. Aluemestaruusviesteissä sama joukkue oli juossut pikaviestin aikaan 42,42. Janan ennätys tuolta matkalta on 42,17, joka on juostu Helsingissä vuonna 2016.

Myös N17-sarjan pikaviestijoukkue, Lotta Jalonen, Helmi Lipsanen, Nea Nummenpää ja Tuuli Kulju, juoksi alkuerissä eränsä neljänneksi ajalla 52,78. Aluemestaruusviesteissä saman joukkue juoksi ajan 53,20, joten parannusta on tullut. N17-sarjan joukkue juoksi 4 x 300 metrin viestin alkuerissä ajan 3.08,13.

-Harmi, että miehet eivät olleet vaihdossa parhaimmillaan. Mutta tällaista viestijuoksu on. N17-sarjan joukkue teki kelpo juoksut viikonloppuna, Janakkalan Janan valmennuspäällikkö Jari Kataja summaa.

Teksti Pirjo Rättyä, kuva Jari Kataja

Kuvassa: Janakkalan Janan N17-sarjan viestijoukkueessa juoksivat Lotta Jalonen (vas.), Helmi Lipsanen, Nea Nummenpää ja Tuuli Kulju.

Tulokset