Janalaisille hyviä tuloksia Tampereelta ja Helsingistä

Janalaisille hyviä tuloksia Tampereelta ja Helsingistä

Kilpailumahdollisuuksia on tänä talvena niukasti, mutta onneksi joihinkin kilpailuihin pääsee osallistumaan. Janakkalan Janan yleisurheilijat ovat tästä huolimatta aloittaneet kilpailukautensa yleisesti ottaen melko väkevästi.

Sanni Kuparinen heitti perjantaina Pirkkahallin naisten kiekkokisassa uuden Janan seuraennätyksen. Tuloksella 46,45 hän myös sijoittui kilpailun kolmanneksi. Vieläkin pitempiä heittoja on lupa odotella, sillä viime kesänä Kuparisen kiekko lensi pisimmillään 48,80.

Kolmiloikkaaja Iikka Alingué avasi hallikautensa Liikuntamyllyssä Helsingissä tuloksella 15,17. Hän sijoittui miesten kilpailussa hopealle.

–  Ei ollut miellyttävä tulos. Hypyt menivät yksinkertaisesti vaan läpi. Hyvä on, että on aika selkeät kohdat mitä lähdetään kehittämään, eli vauhtijuoksussa pitäisi löytää rentous. Nyt meni vähän puristamiseksi, Alingué sanoo.

Helmi Lipsanen sijoittui naisten kolmiloikassa hopealle tuloksella 11,08. Lipsanen on jo tällä kaudella hypännyt ennätyksekseen 11,29. Elisa Alastalo oli kilpailun neljäs ennätyksellään 10,86.

Tampereen kansallisissa Nilla Rättyä työnsi naisten kuulassa tasaisen sarjan ja sijoittui neljänneksi ennätyksellään 11,65. Sanni Kuparisen kohdalle piirrettiin samassa kilpailussa tällä kertaa kuusi rastia. Naisten 60 metrillä Laura Anttila juoksi ennätyksekseen 8,67.

Ensi viikonlopun SM-halleissa Jyväskylässä nähdään yksi janalainen, kun Alingué osallistuu siellä kolmiloikkaan.

Kuva: Iikka Alingué avasi hallikautensa kolmiloikassa, mutta ei ollut tyytyväinen kisaan.

Teksti: Pirjo Rättyä, Heidi Lehikoinen
Kuva: SUL / Tapio Nevalainen