Janalaisilta hieno kilpailukauden avaus

Etelä-Suomen kilpailumahdollisuudet ovat koronapandemian vuoksi vähissä, joten Janakkalan Jana järjesti Pajulahdessa kilpailuleirin. Leirin yhteydessä pidettiin myös virallinen kolmiloikan leirikilpailu, jossa hyppäsi neljä urheilijaa.

Kilpailun voitti HIFK:n Tilda Lipasti tuloksella 12,23. Toiseksi sijoittui tänä vuonna 16 täyttävä Janan Helmi Lipsanen, joka leiskautti kilpailun toisella kierroksella uudeksi henkilökohtaiseksi ennätyksekseen 11,29. Tulos ylsi myös N17-sarjan kausitilaston kakkossijalle.

Kilpailun kolmannelle sijalle loikkasi Janan Elisa Alastalo uudella henkilökohtaisella ennätyksellään 10,84. Hänen edellinen ennätyksensä on 10,65 viime elokuulta. Nuorten SM-hallien tulosraja on 10,60, joten Alastalokin nähtäneen Tampereen kilpailussa helmikuun lopussa.

Pajulahden kilpailuun osallistui myös yksi debytantti, kun Janan Venla Liukkonen kilpaili ensimmäistä kertaa kolmiloikassa. 14 vuotta täyttävä Liukkonen loikki tulokseksi 8,55.

Itä-Suomessa opiskeleva Juho Rönkä on päässyt hallikaudella kilpailemaan jo pari kertaa. Tällä kertaa hän juoksi Joensuussa miesten 200 metrillä kuudenneksi uudella ennätyksellään 23,75 parantaen viimeviikoista tulostaan yhdellä sadasosalla.

Sanni Kuparinen työnsi Pirkkahallissa naisten kuulan kymmenenneksi tuloksella 12,32. Kuparisen ennätys vuodelta 2019 on 13,09. 13 metriä ylittyi myös viime kesänä Turussa (13,02).