Alinguélle SM-hopeaa ja Kupariselle uusi Janan seuraennätys

Alinguélle SM-hopeaa ja Kupariselle uusi Janan seuraennätys

Janakkalan Janan Iikka Alingué menestyi Jyväskylän SM-halleissa odotusten mukaan ja uusi viimevuotisen kolmiloikan hopeamitalinsa. Kakkossija heltisi tällä kertaa tuloksella 15,65. Tulos on myös tällä hetkellä 22-vuotiaiden kauden kärkitulos Suomessa.

Kilpailu oli Alinguélle tällä kaudella vasta toinen, eikä toivottua 16 metrin ylitystä ihan vielä nähty.

– Olen tyytyväinen siihen, että pystyin nyt tekemään hyppyjä toisin kuin siinä kauden ensimmäisessä kisassa. Se tosin jäi vähän harmittamaan, kun pääsin nyt kovempaan vauhtiin niin viimeiset hypyt tulivat yliastutuiksi. Ja tulihan siellä yksi läpijuoksukin, Iikka Alingué kertoo.

Ensi viikonloppuna Alingué taistelee jälleen mitaleista, kun nuorten Suomen mestaruudet ratkotaan Tampereella. 21-vuotias Alingué kilpailee tuolloin viimeistä kertaa M22-sarjan hallikisojen SM-mitalisijoista.

Aikaisemmin viime viikolla Sanni Kuparinen uusi naisten kiekonheiton Janan halliennätyksen lukemaan 48,20. Ulkokentällä Kuparinen heitti viime elokuussa 48,80, joten tällä kaudella on luvassa vieläkin kovempia lukemia.

Pirkkahallin heittokisaan osallistui myös Nilla Rättyä, joka paranteli uudeksi halliennätyksekseen 42,45.

Kiekonheiton SM-kilpailut tältä keväältä on nyt peruttu kokonaan, joten tuon lajin mestaruusmitalit jäävät jakamatta. Sekä Kuparinen että Rättyä osallistuvat kuitenkin Tampereen SM-mittelöihin kakkoslajissaan kuulantyönnössä.

– Aikuisten SM-halleissa meillä oli jo toista vuotta peräkkäin ainoastaan yksi osallistuja. Mutta todella hienoa on, että ensi viikonlopun nuorten SM-halleihin Tampereella osallistuu peräti yksitoista janalaista. Se on suurin janalaisjoukko koskaan, Janakkalan Jana yleisurheilun valmennuspäällikkö Jari Kataja kertoo.

Teksti Pirjo Rättyä, kuva Heidi Lehikoinen

Katso videolta Iikan kommentit kisan jälkeen (video Heidi Lehikoinen)