Iikka Alingué lähtee nuorten EM-kisoihin

Iikka Alingué lähtee nuorten EM-kisoihin

Janakkalan Janan kolmiloikkaaja Iikka Alingué on valittu 22-vuotiaiden EM-kisoihin. Kilpailu käydään 8.–11. heinäkuuta Tallinnassa.

Alingué on keväällä kärsinyt pienestä jalkavaivasta, joten kolmiloikkakisoja on tälle kaudelle kertynyt vain kaksi. Tästä huolimatta hän pitää kotimaan kausitilastossa ikäluokkansa kärkipaikkaa tuloksella 15,49.

Kauden parhaansa Alingué loikki Jyväskylän Harjucupissa viikkoa ennen juhannusta. Saarijärven juhannuskilpailuissa parhaaksi tulokseksi kirjattiin 15,29, ja tuliaisina oli myös miesten kilpailun voitto.

Alinguén ennätys viime kaudelta on 15,85. Tuon tuloksen hän hyppäsi vuosi sitten Espoossa.

Alingué on lähdössä EM-kilpailuun hyvillä mielin.

– Kyseessä on kuitenkin minulle ensimmäinen EM-kilpailu missään sarjassa, joten odotan innolla minkälaista tunnelmaa kilpailuissa on tarjolla. Tavoitteeni on hypätä finaaliin ja sijoittua kahdeksan parhaan joukkoon, Iikka Alingué kertoo.

Tallinnan kilpailun jälkeen suunnitelmat ovat selvillä.

– Ensin on vuorossa harjoitustauko, ja sitten katse kohdistuukin tämän vuoden Kalevan kisoihin, hän jatkaa.

Tänä vuonna 22 täyttävä Alingué kilpailee viimeistä kauttaan juniorisarjoissa. Viimevuotista M22-sarjan kolmiloikan Suomen mestaruutta hän pääsee jälleen puolustamaan elokuun puolivälissä Turkuun. Viime vuonna Alingué sijoittui Kalevan kisoissa kuudenneksi, joten Tampereellakin tullaan näkemään jännittävä kilpailu elokuun viimeisenä viikonloppuna.

Teksti Pirjo Rättyä, kuva Touho Häkkinen