Janalaisilta hyvä kesän kilpailukauden avaus

Janakkalan Janan yleisurheilijat aloittelevat kesän kilpailukauttaan kukin omien ohjelmiensa mukaan. Heittäjät pääsivät tositoimiin lauantain kiekkokisassa Espoossa. Sekä Sanni Kuparinen että Nilla Rättyä tekivät erittäin hyviä suorituksia N19-sarjan kiekkokisassa, joskin pisimmät kiskaisut lensivät ulos sektorista. Kuparisen pisin mitattu oli 44,64, jolla tuli kilpailun voitto. Rättyän pisin mitattu oli 39,93, ja tuolla tuloksella irtosi kilpailun hopea. Kuparisen ennätys viime kaudelta on 48,38 ja Rättyän 40,44.

N17-kiekossa Jenniina Virtanen heitti ennätyksekseen 23,32 (2.). Myös T15-sarjassa kirjattiin henkilökohtaisia ennätyksiä, kun Anniina Henttonen mittautti 26,58 (5.).

Helsingissä Meeri Koliseva voitti T13-sarjan 100 metriä ennätyksellään 13,66. Myös pituudessa Koliseva hyppäsi uuden ennätyksensä sijoittuen kilpailun neljänneksi. Tuloksella 4,43 hän jäi vain kolme senttiä pronssimitalista.

Akaan seudun nuorisokisoissa Aila Leino juoksi T13-sarjan 60 metrillä ennätyksekseen 9,44. Maija Santanen juoksi kauden parhaakseen samalla matkalla 9,60. 800 metrillä Santanen juoksi seitsemänneksi ennätyksellään 3.04,54. Pituudessa Santanen hyppäsi ennätyksekseen 3,96 (11.). Samassa kilpailussa myös Leino paranteli ennätystään lukemaan 3,52.

– Heittäjät aloittivat janalaisten kesäkauden kisat suoraan maksivoimakauden jälkeen, joten tulokset ovat siinä mielessä todella lupaavia. Sääli, että molemmilla pisimmät heitot menivät oikeasta sektorista hiukan yli. Mutta kesän vanhetessa on lupa odottaa todella pitkiä heittoja, Janakkalan Janan valmennuspäällikkö Jari Kataja summaa.