Viikon taustahenkilö: Eero Santanen, myyntipäällikkö ja toimitsija

Viikon taustahenkilö: Eero Santanen, myyntipäällikkö ja toimitsija

Viikon taustahenkilö -sarjassa esittelemme Janakkalan Janan yleisurheilujaoston aktiiveja. Me kerromme, miten he ovat tulleet mukaan toimintaan ja mitä kaikki tämä heille antaa. Juttuja julkaistaan myös Janakkalan Sanomissa. Eero Santanen lienee erittäin monille tuttu monestakin eri yhteydestä. Jana yleisurheilun tehtävissä hän puurtaa hymyssä suin myyntipäällikkönä sekä rentoutuu kisakentällä toimitsijatehtävissä.

“Ensimmäisen kerran tulin Janaan 1990-luvun alkupuolella, kun kiinnostuin nuorena pojankoltiaisena yleisurheilusta. Hyppäsin silloin korkeutta parhaimmillaan 185 senttiä. Olisiko olleet jotkin Hippokisat tai muut epäviralliset kisat tuolloin kyseessä, koska tuota tulosta ei valitettavasti löydy Janan kaikkien aikojen listoilta. Vähän siitä olen pahoillani. Nyt olen pyörinyt kolmatta vuotta kentällä, kun tyttäreni kiinnostui yleisurheilusta.

Mitään erikoista osaamista minulla ei ole, mutta sen kyllä voisin mainita, että osaan olla kaikkialla kaiken aikaa. Ja vielä kaikkien kanssa.

Talkootyön myötä olen saanut usein hien pintaan ja kesäisin kentällä saa helposti myös aurinkoa. Lisäksi näistä hommista saa hyvän mielen ja mikä parasta – uusia ystäviä.

Haastavia tilanteita ei kentällä yleensä ole tullut vastaan, sillä rivitoimitsijalla on aina esimiehenä lajinjohtaja, joka kantaa vastuun minunkin virheistäni.

Näissä hommissa olen oppinut etenkin yleisurheilun sääntöjä sekä sen, että toimitsijakahvit ja -makkarat ovat talkoissa ilmaisia.

Minun mielestäni Janan yleisurheilujaosto on kehittynyt vielä enemmän ammattimaiseen suuntaan. Täällä tupataan tehdä viimeisen päälle. Harrastajamäärätkin ovat kääntyneet pienoiseen nousuun. Seura pystyy tarjoamaan yleisurheilussa urheilijapolun vähintäänkin Suomen huipulle saakka.

Minun haaveeni on, että Janasta tulisi koko Janakkalan yhteinen seura. Tarkoitan sillä sitä, että meitä olisi helppo lähestyä ja meillä olisi kiva olla yhdessä. Haluaisin, että me olisimme näkyvillä, vähän kuten aiemmin sanoin eli kaiken aikaa kaikkialla.

Sille, joka ei vielä ole uskaltautunut mukaan, voisin sanoa, että tämä on helppoa ja mukavaa ajanvietettä. Tässä hommassa ei kai pysty tekemään väärin!

Jaa, koskako minut nähdään jälleen seurahommissa? No mähän olen koko ajan seurahommissa kaiken aikaa kaikkialla kaikkien kanssa.”

Teksti ja kuva Pirjo Rättyä

Kuva: Eero Santasella on mielenkiintoinen kyky olla kaikkialla kaiken aikaa. Hän toivoo, että tulevaisuudessa myös Jana on kaiken aikaa kaikkialla. #seuraäijä