Suvi Eerikäiselle Janan ennätys

Ottelija Sara Papunen sijoittui kuulakisan toiseksi uudella ennätyksellään 10,15

Tampereen Pirkkahallissa kilpailtiin Pirkanmaan avoimet pm-hallikisat. Kisaan toi kansainvälisen tuulahduksen Norjan aiturisensaatio Karsten Warholm, joka juoksi 300 metrin aidat maailman kärkiaikaan 34,26.

Janalaisittain kisat olivat onnistuneet. Kovimmasta tuloksesta vastasi Suvi Eerikäinen, joka viimeisellä hypyllään ponnisti pituuskisan voittoon ennätyksellään 589 ja nousi naisten kotimaan pituustilaston kahdeksanneksi. Tulos on myös uusi Janan halliennätys.

N17-sarjan Sanni Kuparinen avasi kuulakautensa ja työnsi uudeksi ennätyksekseen 13,08. Tuolla tuloksella hän sijoittui hopealle. Samassa kilpailussa Nilla Rättyä työnsi 9,91 ja Jemina Virtanen 7,63.

Sara Papunen oli N22-korkeuden neljäs kauden parhaimmallaan 155. Kuulassa hän sijoittui toiseksi uudella ennätyksellään 10,15. N17-sarjan Emma Kuikka juoksi 60 m aikaan 8,75 ja hyppäsi pituutta 463 (13:s).

M19-pituudessa Iikka Alingué ei saanut juoksuaan ihan parhaimpaan kuosiin, vaan sijoittui kisan kakkoseksi tasan seitsemän metrin tuloksella.

Jyväskylän Hipposhalleissa Janan Heikki Nieminen paransi toistamiseen tällä kaudella 400 metrin ennätystään juosten nyt 51,32. 60 metriä hän kellotti aikaan 7,07.

– Ihan hyvä viikonloppu janalaisilta. Erityisesti lämmittää Suvi Eerikäisen venyminen viimeisellä hypyllä omalle tasolleen. Hallikauden ongelma Suvilla on ollut se, että treenitulokset eivät ole konkretisoituneet kisoissa ennen tätä iltaa, Janan valmennuspäällikkö Jari Kataja kommentoi.

Ensi viikonloppuna kilpaillaan aikuisten SM-hallit Helsingissä. Jana lähtee kilpailuun kolmen urheilijan joukkueella: Suvi Eerikäinen (pituus), Iikka Alingué (pituus ja kolmiloikka) sekä Heikki Nieminen, joka juoksee 60, 200 ja 400 metriä.

– Harmittavan monta janalaista tulee jäämään pois pienten vaivojen tai keskeneräisen kuntoutusjakson vuoksi. Uskon, että kesällä tulemme kuitenkin näkemään seuran suurimman Kalevan kisa -joukkueen Jyväskylässä, Kataja lisää.