Pm-junnuhalleista mitaleita ja uusia ennätyksiä

11-vuotiaissa kilpaileva Meeri Koliseva juoksi 60 metrillä neljänneksi ja 1000 metrillä pronssia.

Eilen lauantaina Helsingin liikuntamyllyssä vietettiin suurta urheilun juhlaa, kun Uudenmaan piirin junnuyleisurheilijat olivat kokoontuneet ratkomaan paremmuutta piirinmestaruuksista. Kisaamaan oli tullut lähes 300 urheilijaa ja kisarupeama kesti noin viisi tuntia.

Janalaisista kisojen purku aloitetaan 11-vuotiaiden pituudella, johon oli ilmoittautunut 40 hyppääjää. Seurastamme mukana olivat Maija SantanenMilja RautiainenEnna Hämäläinen ja Venla Liukkonen. Pisimmälle nelikosta ponnisti ja huiman 38 sentin ennätysparannuksen tehnyt Maija tuloksella 348 (12.). Myös Milja hyppäsi hienosti yli kolme metriä tuloksella 308 (29.). Enna ja Venla kävivät tiukkaa senttikamppailua. Ennan tulokseksi tuli 294 (33.) ja Venla 291 (34.). 13-vuotiaissa Helmi Lipsanen hyppäsi hienosti uuden ennätyksen 436 ja voitti kilpailun yhden sentin erolla seuraavaan.

Pikajuoksusuoralla janalaisia oli mukana useita. 11-vuotiaissa Eetu Autio pinkoi ajan 10,13 ja sijoittui yhdenneksitoista. Tyttöjen puolella Meeri Koliseva juoksi ajan 9,51 (4.), Maija 10,37 (26.), Venla 11,23 (37.) ja Milja 11,33 (38.). 13-vuotiaissa Tuuli Kulju paransi ennätystään aikaan 9,15 sijoittuen kahdeksanneksi ja Emma Hautamäki oli ennätyksellään 9,43 seitsemästoista. 15-vuotiaissa tytöissä Lotta Jalonen juoksi ajan 9,16 ja sijoittui sijalle 14.

Kuulassa 11-vuotiaissa Enna Hämäläinen työnsi tasaisen sarjan ja pisin työntö oli 4,76 (11.) ja samanikäisissä pojissa veljekset Eetu ja Aapo Autio kisasivat hyvin. Aapolle nappasi pronssia tuloksella 6,88 jääden harmittavasti kolme senttiä hopeasta. Eetu työnsi viidenneksi tuloksella 5,74.

Korkeudessa 11-vuotiaissa Venla Hyvölä hyppäsi hienosti uuden ennätyksen 105 (8.) parantaen vanhaa ennätystään 13 senttiä. 15-vuotiaissa Lotta hyppäsi 125 (11.). 1000 metrin juoksut päättivät janalaisten kilpailut 11-vuotiaissa. Kisaamassa olivat Meeri ja Venla H. Kisa oli erittäin jännittävä kärjen osalta ja Meeri ottikin hienosti pronssia ajalla 3.46,95 ja Venla ajalla 4.24,85 (12.). 13-vuotiaissa Helmi lähti juoksemaan ennakkoluulottomasti ja sijoittuikin hienosti neljänneksi ajalla 3.29,56.