Onni Ruokankaalle SM-pronssia keihäästä

Viime viikonloppuna taisteltiin nuorten SM-mitaleista kahdella paikkakunnalla. 14- ja 15-vuotiaat kilpailivat Naantalissa ja 16- ja 17-vuotiaat Pännäisissä Pedersöressä.

Onni Ruokangas toi kotiin viikonlopun ainoan janalaisten Suomen mestaruus -mitalin. Hän sijoittui Pännäisissä M17-sarjan keihäänheitossa pronssille tuloksella 71,32. Tulos on myös Ruokankaan kauden paras, sillä kilpailu oli hänelle vasta toinen kilpailu, jossa syntyi mitattavia tuloksia.

Ruokangas oli syystä tyytyväinen suoritukseensa.

– Ihan hyvältä tuntuu, sillä odotuksiin nähden tulos oli positiivinen yllätys, Onni Ruokangas kertoo.

Ruokankaan 700-grammaisella keihäällä heitetty ennätys 72,03 on viime vuoden kesäkuulta.

Lotta Jalonen juoksi N16-sarjan 100 metrillä itsensä välieriin uudella ennätyksellään 13,34. 100 metrin aidoissa hän juoksi finaaliin ajalla 15,74. Finaalissa Jalonen sijoittui kahdeksanneksi ennätyksellään 15,52.

Jenniina Virtanen työnsi N16-sarjan kuulassa 9,25 (17.). Kiekossa hän heitti 21,17 (17.). Virtasen ennätys tältä kaudelta on 27,22 Janakkalasta.

Naantalissa Tuuli Kulju ylsi parhaaseen janalaissuoritukseen nivusvaivasta huolimatta. Kulju työnsi T14-sarjan kuulassa neljänneksi tuloksella 11,37. Kuljun ennätys tältä kesältä on 11,90. Keihäässä Kulju heitti 33,14 (21.).

T15-sarjan kolmiloikassa Helmi Lipsanen teki hyviä suorituksia. Pisimmillään häin loikkasi 10,98 jääden vain kolme sentti ennätyksestään. Tuolla sijoituksella jäi seitsemänneksi. Pituudessa Lipsanen hyppäsi 4,83 (18.).

T15-sarjan kiekonheitossa Julia Pitkänen heitti 25,97 (19.) ja Anniina Henttonen 23,15 (21.). Joukkuekilpailussa tytöt sijoittuivat seitsemänneksi.

Teksti Pirjo Rättyä, kuva Heidi Lehikoinen

Kuva: Onni Ruokangas kiskaisi M17-sarjan keihäänheitossa SM-pronssia tuloksella 71,32.