Janan nuorilta hyviä tuloksia Kalevan kisoissa

Janan nuorilta hyviä tuloksia Kalevan kisoissa

Yleisurheilun aikuisten Suomen mestaruudet ratkottiin viikonloppuna Lappeenrannassa. Kalevan kisojen tulosrajan oli rikkonut peräti kuusi nuorta Janakkalan Janan yleisurheilijaa. Iikka Alingué joutui kuitenkin jättämään kolmiloikan karsinnan väliin, sillä takareisivamma ei vielä ollut aivan täysin kuntoutunut. Muuten janalaisviisikko osoitti kilpailussa hyvää tuloskuntoa, joskaan ihan nappisuorituksia ei tällä kertaa syntynyt.

Valtteri Välläri hyppäsi miesten pituudessa tuloksen 700 ja karsiutui valitettavasti loppukilpailusta ensimmäisenä. Välläri on tänä kesänä hypännyt 716 ja vakuuttaa, että vielä pitempiä hyppyjä on tulossa.

Lasse Hämelahden kaikki hypyt pituuden karsinnassa olivat jälleen pitkiä, mutta valitettavasti yliastuttuja, joten hän jäi ilman tulosta. 100 metrin karsinnoissa Hämelahti oli 11:s ajalla 10,83. Heikki Nieminen juoksi samalla matkalla ajan 11,01 (15:s).

Naisten pituuden karsinnassa Suvi Eerikäinen hyppäsi 563 (17:s). Eerikäisen ennätys on 595.

Kiekonheittäjä Sanni Kuparinen päivitti parisen viikkoa sitten Janan seuraennätystä lukemaan 47,75. Samanlaisella heitolla olisi sijoittunut Lappeenrannassa loppukilpailun seitsemänneksi. Kuparinen kuitenkin epäonnistui kiekon karsinnassa ja sai tulokseksi vain 36,30. Sivulajissaan kuulassa Kuparinen työnsi 12,87 ja karsiutui ensimmäisenä jatkosta (11:s).

– Kiekossa jäin todella kauas omasta tasostani. Tekniikka hajosi kisassa kokonaan, enkä pystynyt sitä kisan aikana korjaamaan. Kuulassa pääsin omalle tasolleni ja olen myös sijoitukseen tyytyväinen. Etenkin, kun takana oli vain yksi kuulatreeni ja -kilpailu. Oli kuitenkin todella hienoa päästä Kalevan kisoihin, jokaisesta kilpailusta otetaan jotain opiksi, Sanni Kuparinen miettii.

Kuparinen ei vielä tiedä, milloin kilpailee seuraavan kerran. Mutta vielä elokuun aikana käydään kovaa taistelua nuorten Suomen mestaruuksista. Ensi viikonloppuna kilpaillaan Lahdessa 14- ja 15-vuotiaiden mestaruuksista ja Kankaanpäässä 16- ja 17-vuotiaiden mestaruuksista. Elokuun viimeisenä viikonloppuna mitellään Porvoossa 19- ja 22-vuotiaiden mestaruuksista ja tuolloin myös Sanni Kuparinen puolustaa kiekossa viimevuotista 17-vuotiaiden Suomen mestaruuttaan ja kuulassa pronssimitaliaan.

– Tämä viikonloppu näytti millä tasolla Janan nuoret urheilijat tällä hetkellä menevät. Nappisuorituksilla olisimme olleet finaaleissa, mutta nämä tulokset eivät sinne ihan riittäneet. Joukkue oli nuori ja ensi vuonna Turussa taas vuoden kokeneempi, Janakkalan Janan valmennuspäällikkö Jari Kataja summaa.

Teksti ja kuva Pirjo Rättyä

Kalevan kisat, tulokset

Sanni Kuparinen oli tyytyväinen Lappeenrannan kuulakisaan.