Janalle mitaleita pm-junnumaastoista

Tänään kisattiin piirinmestaruuksista maastojen merkeissä Keravalla Keinukallion maastoissa. Samoissa kisoissa oli mukana kolme piiriä. Janalaisia kisoissa mukana oli kahdeksan juoksijaa. Menestystä tuli hienosti, kun aamupäivästä 10-vuotiaat tytöt juoksivat hienosti koko joukkueena. Venla Hyvölä lähti matkaan ennakkoluulottomasti ja tuli maaliin tiukan loppukirin jälkeen neljäntenä. Maija Harjun vauhti alkoi kiihtyä hiukan hitaan lähdön jälkeen ja Maija nousikin loppusuoralla Venlan jälkeen viidenneksi. Maija Santanen juoksi jälleen erinomaisesti hyvällä vauhdinjaolla sijoittuen kahdeksanneksi. Joukkuekilpailussa tytöt voittivat piirinmestaruuden viiden sijalukupisteen erotuksella. Voi sanoa, että tasaisuus oli tämän päivän valtti.

Seuraavana radalle lähti 10-vuotiaat pojat ja Janan Niklas Pitkänen. Niklas juoksi tasaisen kisan ja sijoittui yhdeksänneksi. 11-vuotiaissa tytöissä lähtöön kyyristyi Meeri Koliseva ja päivänsankari Venla Liukkonen. Meeri juoksi erinomaisesti, kovaa heti alusta ja loppuun täysillä. Ja sijoittui hopealle. Venla juoksi ensimmäisissä maastokisoissa myös hyvin sijalle 17. 13-vuotiaissa tytöissä Julia Pitkänen starttasi hiukan liian kovalla vauhdilla ja joutui ikäväkseen kärsimään siitä. Toinen kierros oli hankala ja muutama sija karkasi siinä. Loppusijoitus kahdestoista.

Päivän päätösmatka janalaisittain oli 15-vuotiaiden tyttöjen 3 kilometriä. Edustajana Pinja Kourula, matkaan lähdettiin kovalla alkuvauhdilla. Yksi tyttö karkasi melko nopeaan ja veikin oman piirinsä mestaruuden. Pinja kesti hyvin vauhdinjakonsa ja viimeisen kierroksen kiri viimeisen mäen alta maaliin oli suurta juoksun juhlaa. Ensin mäessä Pinja otti edellä menneen tytön kiinni. Mäen päältä lähteneessä alamäessä Pinjan kiinni ajama tyttö kaatui radan liukkauden vuoksi Pinjan eteen. Molemmilla vauhti pysähtyi ja kumpikaan ei päässyt karkuun. Viimeisillä sadoilla metreillä Pinja näytti erinomaisen tahtonsa voittaa ja jätättikin toisen tytön taakseen.

Kokonaisuutena siis kolme mitalia, kaksi kultaa (Pinja Kourula T15- ja T10-joukkue Venla Hyvölä, Maija Harju ja Maija Santanen) yksi hopea (Meeri Koliseva T11).

– Erinomainen suoritus koko joukkueelta. Pienenä nostona T10-joukkueen menestys ja pääasiana se, että kaikilta hymyä löytyi juoksujensa jälkeen. Tästä hyvä jatkaa kohti kesää ja seuraavia kisoja, nuorisopäällikkö Arto Nousiainen summaa.