IV Wappurun

IV Wappurun

Ihanteellinen sää houkutti tuttuja kasvoja neljänteen Janan Wappuruniin. Sami Jalosta lainaten: “Ei baana pölissyt juoksijajoukon perässä”. Maililenkki on nimetty haamumaileri Roger Bannisterin mukaan ja tämän vuoden tapahtuma oli samalla muistojuoksu viime talvena poisnukkuneelle legendalle. Osallistujat jakaantuivat ennätyksellisen tasaisesti kilpa- ja kuntosarjaan. 

Kuntosarjan 1,7 km matkalla oli huikea taso, sillä tämän kevään maastopiirinmestareita oli kisassa jopa kaksi; voiton ajalla 7.23 napannut Pinja Kourula ja peräti kakkoseksi juossut Maija Harju (8.08). Pronssisen lätkän taistelu käytiin piinaavassa maalimäessä Atte Kourulan ja Toni Harjun välillä. Toni koetti pitkällä kirillään kypsyttää nuoren haastajansa, mutta Atte seurasi kuin hauki Rapalaa ja  kiri lopussa voiton viidellä sekunnilla. Ajat Atte 10.36 ja Toni 10.41. Kilpailun ulkopuolella mukana oli myös Satu Harju, joka kiersi reitin valokuvia ottaen, kiitos niistä. 

Kilpasarjaan lähes ennakkosuosikkina startannut Andrei “Hapa” Harenko ei ollut ikinä ennen juossut maililenkkiä kahdesti peräkkäin, mutta tänään se tapahtui. Voittoon kisassa juoksi Olli Harju. Iso Olli juoksi kisan kevyenä saunalenkkinä, sillä tämä hetki sitten etelän harjoitusleiriltä kotiutunut mailerilahjakkuus keskittyy ensi viikonlopun SM-maastoihin. Ollin aika tänään 3,4 km:lla 13.20. Kisan kakkonenkin oli juuri laskeutunut korkeasta ilmanalasta Wappuruniin. Sami “polkujuoksija” Jalonen kellotti todella vaivattoman näköisesti 14.03 ja jatkoi siman ja munkin jälkeen lenkkiään Ilves Trail Runin järjestäjäpalaveriin. Veikkaan, että Sami voittaisi tuon polkujuoksukisan ellei olisi lupautunut ottamaan muille aikoja. Aika veikko. Kolmanneksi juoksi tuoreeltaan maratonilta palautteleva Emilia Kourula ajallaan 14.53. Ensi viikonloppuna Emilialla on ohjelmassaan SAUL:n SM-maastot. Tämä meni kuulemma hyvänä valmistautumisena. Pikamatkoilta liki kenkälaatikollisen mitaleita uransa aikana kahminut Andrei oli kilpasarjan neljäs. Itselleen ylimatkalla aavistuksen levottomaan alkuvauhtiin erehtynyt hallitykki sinnitteli simalle ja munkille ajassa 18.36. 

Ensi vuonna tämä klassikkomonumentti juhliikin jo 5-vuotistaivaltaan ja innokkaimmat aloittivat heti spekulaation, löytyisikö juhlakisasta uusi specialluokan matkavalinta, 5 kierrosta!! Kiitos mukanaolleille. Tervetuloa Puuhamaacupin avauskisaan Leppäkosken Kisalaan 9.5.

Petteri Aalto, Wappurunin kilpailunjohtaja ja juoksuryhmän valmentaja