Janalaisille yksi mitali aikuisten MM-kisoista

Lähes kaksi viikkoa kestäneet aikuisurheilijoiden MM-kilpailut – World Masters Athletics – käytiin tänä vuonna Tampereella. Mukaan oli ilmoittautunut peräti 1 135 yli 35-vuotiasta suomalaista urheilijaa, muista maista ilmoittautuneita oli yhteensä 1 948. Janakkalan Janasta mukaan oli ilmoittautunut 11 urheilijaa 20 eri lajiin.

11 päivää kestäneen kilpailun aikana Suomi saavutti peräti 377 mitalia eli 128 kultaa, 131 hopeaa ja 118 pronssia.

Janalaiset tekivät kilpailuissa hyviä suorituksia ja seuraan saatiin myös yksi MM-mitalisti, kun Petri Satto heitti M50-sarjan keihäässä hopeaa tuloksella 56,84. Satto jäi vain kaksi senttiä voittotuloksesta, joten kahden parhaan kisa oli äärimmäisen tiukka. Heitto-ottelussa Satto oli kymmenes 766 pisteellä.

Eini Hongisto aloitti kisakautensa Tampereella ja työnsi kovatasoisessa N40-sarjan kuulakisassa komeasti viidenneksi tuloksella 10,21.

Myös Maarit Lindberg avasi kilpailukautensa Tampereella ja kiskaisi N45-sarjan keihäässä viidenneksi tuloksella 36,59. Heitto-ottelussa hän oli kuudes pisteillä 3 419.

Anne-Mari Vallioniemi hyppäsi N40-sarjan seipäässä viidenneksi tuloksella 240.

Olli Juvonen selvitti M35-sarjan heitto-ottelun tyylikkäästi pisteillä 2 360 (9.). Kuulassa hän työnsi yhdeksänneksi (11,40) ja kiekossa hän heitti 34,40 (18.).

Taru Viiru ja Maria Torttila juoksivat N45-sarjan 200 metrin alkuerissä omat ennätyksensä. Torttila pinkoi matkan aikaan 29,74 (18.) ja Viiru 30,08 (19.). Viiru oli N45-sarjan 100 metrin alkuerien 16:s (14,19).

Anu Virtanen heitti N45-sarjassa moukaria 35,18 (12.). Painonheitossa Virtanen nakkasi vain sentin päähän ennätyksestään. Tuloksella 9,97 hän sijoittui yhdenneksitoista. Heitto-ottelussa hän oli yhdeksäs (2 769).

Inka Juvonen työnsi N50-sarjan kuulassa 6,96 (17.) ja Sari Pikkarainen pinkoi N50-sarjan 200 metrillä ajan 32,22 (24.). Kiekossa hän sijoittui tuloksella 23,62 yhdenneksitoista. 100 metrin välierissä Pikkarainen juoksi ajan 15,02 (18.).

Kaikki tulokset

Teksti Pirjo Kärkinen, kuva Laura Nurminen

Petri Satto (vas.) heitti M50-sarjan keihäässä hopeaa tuloksella 56,84. Vieressä Anu Virtanen, Inka Juvonen ja Taru Viiru. Takana Olli Juvonen ja Maria Torttila.