Janalaisille neljä mitalia aikuisten SM-kilpailuista

Janakkalan Janan iskukykyinen aikuisten yleisurheilujoukkue menestyi hienosti Helsingissä Eläintarhan kentällä. Joukkue toi kotiin peräti neljä SM-mitalia.

M45-sarjan keihäässä janalaiset nappasivat sekä kultaa että pronssia. Petri Satto voitti kilpailun kauden parhaallaan 55,31. Pronssille sijoittui Janan Jarkko Piekkari, joka heitti uudeksi ennätyksekseen 48,48. Korkeudessa Satto oli kuudes ennätyksellään 145 ja kuulassa kahdeksas tuloksella 10,43.

Myös N35-sarjan kuulassa tuli kultaa, kun Eini Hongisto työnsi voittoon tuloksella 10,32. Keihäässä Hongisto oli neljäs ennätyksellään 28,88. Emilia Kourula juoksi ensimmäisissä SM-kisoissaan heti mitalisijoille. N35-sarjan 5000 metrillä hän kellotti henkilökohtaiseksi ennätyksekseen 21.38,82 sijoittuen pronssille.

Noora Jakobsson työnsi N30-sarjan kuulassa viidenneksi tuloksella 8,21. Myös kiekossa hän oli viides tuloksella 23,81.

M30-sarjan Olli Juvonen oli kuulassa viides tuloksella 10,45. Kiekossa Juvonen jäi täpärästi neljänneksi heitollaan 34,32.

Inka Juvonen työnsi N45-sarjassa 6,90 (11:s). N40-sarjan 100 metrillä Taru Piekkari juoksi ajan 15,03 (8:s). Kolmiloikassa hän oli neljäs tuloksella 8,12.

N40-sarjan moukarissa Anu Virtanen oli kuudes tuloksella 28,08. Laura Nurminen juoksi N35-sarjan 100 metrin alkuerissä ajan 14,58. 200 metrin alkuerissä hän juoksi uudeksi ennätyksekseen 30,24. Finaalissa sijoitus oli seitsemäs ajalla 30,45.

– Yu-klubi esiintyi edukseen Eläintarhan SM-karkeloissa. Hyviä venymisiä ja ennätyksiä tuli. Tästä hyvä jatkaa harjoittelua kohti syyskuun Malagan MM-kisoja, jonne janalaiset matkaavat isolla porukalla, Janan valmennuspäällikkö Jari Kataja kertoo.

Tulokset

Kuvassa M45-sarjan keihään SM-kultamitalisti Petri Satto (vas.) ja pronssimitalisti Jarkko Piekkari.