Janalaisille menestystä Uudy:n pm-kisoista

Menneenä viikonloppuna Riihimäellä Peltosaaren kentällä kisailtiin Uudenmaan piirin yleisurheilumestaruuksista 9–15-vuotiaiden sarjoissa. Molempina kisapäivinä aluksi kisattiin sateessa, mutta onneksi sade loppui aina loppupäiväksi. Kisoissa oli mukana kaikkiaan 370 urheilijaa ja lajisuorituksia kahden päivän aikana tuli 1 296. Janalaisia kisaamassa oli lopulta 29. Harmittavasti kaksi kilpailijaa joutui jäämään pois sairastumisen ja loukkaantumisen vuoksi. Jana kokosi kahden päivän aikana 19 mitalia (9 kultaa, 2 hopeaa ja 8 pronssia). Uusia ennätyksiä janalaiset tekivät 33 kappaletta. Seuraavassa raportti sarjoittain.

9-vuotiaissa oli mukana kolme janalaista: Enna Virtanen, Ella Sahila ja Antti Saari. Enna juoksi sunnuntaina 1000 metriä. Rauhallisen alkuvauhdin ansiosta viimeinen kierros kulki kuin siivillä ja selkiä tuli vastaan. Loppusijoitus viides ajalla 4.16,84. Ella kisasi neljässä lajissa (keihäässä, korkeudessa, kuulassa ja pituudessa). Parasta antia pm-kisojen ensikertalaiselle oli keihään tulos 11,71, joka oikeutti hienosti neljänteen sijaan. Janalaisten poikien puolia tässä sarjassa piti yllä Antti, joka kisaili myös neljässä lajissa (1000 m, pituus, korkeus ja keihäs). Antin kovin suoritus nähtiin sunnuntaina 1000 metrillä, jossa hän paransi entistä ennätystään huikeasti yli 24 sekuntia. Rohkea juoksi pysäytti kellon aikaan 4.02,31 ja sijoitus oli neljäs. Antille nappasi myös uudet ennätykset keihäässä ja korkeudessa.

20. Antti Saari P9 pituus 270

10-vuotiaiden sarjassa oli mukana yhdeksän janalaista. Tytöissä Maija Harju, Eerika Nieminen, Venla Hyvölä, Inka Hämäläinen, Aila Leino, Maija Santanen ja Milja Rautiainen. Pojissa Joonas Sohlman ja Veikka Ahti. Piirinmestariksi ja samalla suomen tilastoykköseksi käveli Maija Harju hienolla uudella ennätyksellä 5.44,01. Myös tuhannella metrillä Maija kirjautti uuden ennätysajan. Eerika Nieminen saalisti kaksi pronssimitalia kiekossa rutiinituloksella 15,16 ja keihäässä hienolla noin 6 metrin ennätysparannuksella tuloksella 20,46. Pituuspaikalla myös Eerika hyppäsi uuden ennätyksen. Venla juoksi tuhannella metrillä uuden ennätyksen 3.57,19 ja sillä irtosi tasaisessa kisassa pronssia. Inka kisasi myös erittäin hienosti ja saalisti kaksi kuudetta sijaa; 60 metrin aidat ennätysajalla 12,42 ja kuulassa ennätyksellä 6,34. Aila Leino juoksi ensimmäisen kerran 60 metriä alle 10 sekunnin. Kello pysähtyi maalissa aikaan 9,95 ja sijoitus kuudes. Milja paranteli ennätyksiään kuulassa (5,70) ja 1000 metrillä 4.23,62. Maija Santanen palaili kisakentille loukkaantumisen jäljiltä ja parasta antia olikin moukarin tulos, jonka hän heitti kilpailun ulkopuolella. Kaari kantoi 11,31. Poikien puolella Veikka kisaili kahdessa lajissa; 60 m (10,58) ja pituus 283. Joonas osallistui ensimmäisiin pm-kisoihinsa ja pääsi heti mitaleille, sillä keihäässä reilu 7 metrin ennätysparannus toi pronssia. Myös 1000 metrillä syntyi uusi ennätys 3.50,28 ja sijoitus oli neljäs.

UP Maija Santanen T12 moukari 11,31 PB

11-vuotiaiden sarjassa mukana oli 11 janalaista. Tytöissä Meeri Koliseva, Venla Liukkonen, Elli Haataja ja Hanna Henttonen. Pojissa Topias Välläri, Akusti Ruokangas, Aapo Autio, Eetu Autio, Kasper Päivärinta, Tuomas Räkköläinen ja Matias Räkköläinen. Kolmeen piirinmestaruuteen ylsi Meeri Koliseva. Meeri vei mestaruudet 60 metrillä ja 60 metrin aidoissa rutiinituloksilla, vaikka alkuviikolla vielä kuumetta olikin. Pituudessa Meeri hyppäsi ennätyksensä 419 viimeisellä hypyllä, saavuttaen samalla myös piirinmestaruuden. Venlan kisojen paras laji oli ehdottomasti korkeus, jossa ylittyi 120. Kilpailussa hän sijoittui neljänneksi. Keihäässä Venla heitti myös ennätyksensä 15,24. Hanna hyppäsi pituudessa ennätyksensä 349, samoin kiekossa tuli uusi ennätys 13,16. Elli hyppäsi pituudessa tuloksen 339 (18:s). Pojissa Akusti heitti keihäässä tuloksen 32,95, jolla irtosi mestaruus melko selvällä erolla seuraavaan. Kuulapaikalla pojat sitten kunnostautuivatkin oikein mallikkaasti; Topias vei mestaruuden ennätystyönnöllään 8,69, toiseksi työnsi Akusti myös ennätyksellään 8,05 ja pronssia niin ikään ennätyksellään Aapo 7,50. Topias sijoittui myös pituudessa (4:s) ja 60 m (6:s) kuuden parhaan joukkoon. Eetu juoksi aidoissa neljänneksi ajalla 11,16 ja korkeudessa paransi ennätystään 8 senttiä ja sijoittui seitsemänneksi. Tuomaksen viikonlopun parasta antia oli pituuden tiukka kamppailu Topiasta vastaan jääden viidenneksi samalla tuloksella kuin Topias. Matias heitti kiekossa ennätyksensä 16,63. Kasper kävi juoksemassa 60 metrin aidat hienosti uuteen ennätykseensä 11,59 (5:s).

18. Elli Haataja T11 pituus 339

12-vuotiaat: Nea Nummenpää piti yllä janalaisten mainetta 12-vuotiaiden sarjassa. Hyvin pitikin, sillä pituudessa viimeisellä hypyllä tuli kisan voittohyppy ja uusi ennätys 436. 60 metrillä Nea juoksi pronssia. Kiekossa tuli nelossija ennätyksellä 21,83.

1. Nea Nummenpää T12 pituus 436 PB
3. Nea Nummenpää T12 60m 9,11
4. Nea Nummenpää T12 kiekko 21,83 PB
5. Nea Nummenpää T12 kuula 8,00

13-vuotiaiden sarjassa kilpaili kolme janalaista: Helmi Lipsanen, Julia Pitkänen ja Anniina Henttonen. Piirinmestaruuteen korkeuspaikalla ponnisti Helmi Lipsanen. Helmi hyppäsi pituudessa hopeaa, jääden harmittavasti 5 senttiä mestaruudesta. 60 metrillä Helmi juoksi ennätyksensä 9,04. Julia kokosi hienosti kaksi pronssimitalia 2000 metrin kävelystä ennätyksellään 12.49,76 ja heti perään kisatusta korkeudesta. Anniina heitti moukarissa kuudenneksi ennätyksellään 14,53.