Janalaisille menestystä Espoon GP-kisassa

Janakkalan Janan yleisurheilijat menestyivät hyvin Espoon Leppävaarassa järjestetyissä uuden GP-kisasarjan ensimmäisessä osakilpailussa. Kilpailu myös televisioitiin TV2:lla.

Miesten pituudessa Iikka Alingué hyppäsi tiukan kilpailun neljänneksi tuloksella 7,16. Alingué jäi Vaasa IS:n Kristian Bäckin pronssista vain viisi senttiä. Janan Valtteri Välläri sijoittui kilpailun kahdeksanneksi tuloksella 6,51. Kilpailun voitti Helsingin Kisa-Veikkojen Roni Ollikainen tuloksella 7,34 ja hopealle sijoittui eteläafrikkalainen Zarck Visser tuloksella 7,23.

Naisten kiekossa Sanni Kuparinen teki huimia ennätysparannuksia. Kuparinen sijoittui kilpailun yhdeksänneksi tuloksella 45,94. Tulos on myös uusi Janan seuraennätys sekä ylittää 17-vuotiaiden nuorten EM-kisarajan (44,50). Kuparinen rikkoi EM-rajan jo toisella kierroksella heitettyään 44,92. Ensimmäinen mitattu oli jo ikäluokan kauden kärkitulos.

– Janalaisilla oli todella hyvä ilta Espoossa. Sanni pystyi nostamaan heittojensa tasoa kisan aikana hienosti. Samoin Iikka paransi vauhtijuoksuaan kisan aikana ja sai hyvän hypyn viimeisellään. Valtterin tekemisissä taas näkyi viime viikkojen kovempi armeijajakso, Janan valmennuspäällikkö Jari Kataja summaa.