Hyviä tuloksia Tähtikisoista

Raaseporissa järjestetyissä Aktia-Tähtikisoissa Ella Junnila hyppäsi naisten korkeuden voittoon tuloksella 1,84. Myös ylitykset korkeudesta 1,87 olivat lähellä onnistua. Vasta edellisenä tiistaina Junnila päivitti Janan uudeksi seuraennätykseksi 1,85. Ennätystulos on myös naisten kotimaan kärkitulos.

Iikka Alingué hyppäsi miesten kolmiloikassa hopealle tuloksella 15,50. Tulos on myös uusi Janan seuraennätys sekä ylittää SUL:n 19-vuotiaiden MM-kisarajan. Alingué pitää tuloksella edelleenkin Ikäluokkansa tilaston kärkipaikkaa. Miesten tilastossa hän on neljäntenä.

Heikki Nieminen kellotti miesten 200 metrillä kauden parhaakseen 22,52. Niemisen ennätys on 21,96 parin vuoden takaa.

Youth Athletic Gameseista Janalle tuli kaksi mitalia. N17-sarjan kiekossa Sanni Kuparinen heitti hopealle tuloksella 43,16. Edellisellä viikolla Kuparinen oli päivittänyt Janan seuraennätyksen lukemaan 45,94. Tulos on myös ikäkauden kärkitulos ja se ylittää 17-vuotiaiden nuorten EM-kisarajan (44,50).

Espoossa Maija Harju voitti T10-sarjan 1000 metrin kävelyn kauden parhaallaan 6.08,19. Saman sarjan Eerika Nieminen hyppäsi pituuden karsinnassa 350, kuulassa paras työntö kantoi 5,19 ja 60 metriä kulki aikaan 10,39. Helmi Lipsanen hyppäsi T13-sarjan pituuden karsinnassa tuloksen 425.

Forssan Suvi-illassa Janan Ismo Ylenius juoksi miesten 10 kilometrillä neljänneksi ajalla 38,17. Sisko Salmiheimo juoksi naisten puolimaratonilla ajan 1.54,33 (30:s).

– Vilkas kisaloppu taas janalaisittain. Ella ja Iikka ovat vakiinnuttaneet tulostason, jolla taistellaan tulevissa Kalevan kisoissa kärkipaikoista. Sannilla on ollut tasaisia kilpailuja ja superheitto puuttuu vielä, mutta toivottavasti sekin nähdään vasta heinä–elokuun isoissa kisoissa. Hienosti myös nuoremmat ikäluokat kehittyvät kilpailemalla, Janan valmennuspäällikkö Jari Kataja kertoo.

Aktia-Tähtikisat, Raasepori
Youth Athletic Games, Espoo
Forssan Suvi-ilta
SUL:n arvokilpailurajat

Kuva: Matkalla MM-kisoihin. Iikka Alingué on ylittänyt kolmiloikassa 19-vuotiaiden MM-kisarajan. Tulos 15,50 on myös uusi Janan seuraennätys.