Janalaisilla kahden SM-mitalin viikonloppu

Janalaisilla kahden SM-mitalin viikonloppu

19–22-vuotiaiden yleisurheilun Suomen mestaruuksista kilpailtiin viime viikonloppuna Vaasassa. Janakkalan Janasta mukaan oli ilmoittautunut neljä urheilijaa. Sanni Kuparinen, Onni Ruokangas ja Jenniina Virtanen. Lotta Jalonen ei päässyt osallistumaan kilpailuun sairastumisen vuoksi.

Sanni Kuparinen otti N22-sarjan tilastokärkenä kiekonheiton ykköspaikan ensimmäisellä heitollaan. Viidennellä kierroksella mitattiin voittotulokseksi 49,34 ja viimevuotinen SM-hopea oli kirkastettu samalla kultaiseksi. Kuparisen ennätys tältä kaudelta on 51,99 ja hän on ollut mitaleilla N16-sarjasta alkaen vuosittain. Mestaruuden hän on voittanut myös ikäsarjoissa N17 ja N19.

– Kiekossa en aivan ole tyytyväinen itse kisaan. Oli vähän vaikeata saada hyviä heittoja, mutta loppua kohti parani. Mutta olen iloinen SM-kullasta ja onneksi näissä kisoissa tuloksella ei niinkään ole väliä. Kuulassa tuli kyllä onnistuminen. Sain työntö työnnöltä parannettua ja viimeisellä tuli kauden paras eli kuulatreenien vähäiseen määrään nähden olen tyytyväinen, Sanni Kuparinen kertoo.

Kakkoslajissaan kuulantyönnössä Kuparinen ylsi neljänneksi eli pistesijalle kauden parhaallaan 12,83. Kuparisen ennätys (13,45) kuulassa on viime vuodelta Turusta.

Kuparinen jatkaa kisakauttaan vielä viikon verran.

– Vähän rupeaa jo väsymys painamaan kropassa, joten heitto-ottelu on kauden viimeinen kisa. Kausi on ollut aika onnistunut, tulostaso on noussut huomattavasti viime kaudesta. Vaikka kaudelle tuli isoja muutoksia muuton myötä, toi se paljon hyvää urheiluun. Eikä koskaan saa unohtaa perhettä, läheisiä ja sponsoreita, sillä ilman heidän tukeaan tätä ei pystyisi tekemään, hän jatkaa.

Viikonlopun toinen mitalisti oli M19-sarjan Onni Ruokangas, joka heitti kolmannella kierroksella hopealle tuloksella 69,03. Ruokankaan kausi on ollut loukkaantumisten vuoksi hieman vaikea, mutta kaikesta huolimatta hänellä on edelleen hallussaan ikäluokan kärkitulos 71,92.

Myös Onni Ruokangas on ollut ikäsarjansa SM-mitaleilla vuosina 2017–2020. Viime vuonna hän voitti 19-vuotiaiden EM-hopeaa. Hän on osallistunut myös alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin. Viime vuonna hän oli Keniassa 12:s ja tänä vuonna Kolumbiassa 13:s.

Jenniina Virtanen heitti N19-sarjan kiekossa yhdenneksitoista tuloksella 32,56. Virtasen ennätys tältä kaudelta on 35,83 ja tuolla tuloksella hän on ikäluokan kausitilastossa kolmastoista.

– Kisaviikonloppu meni janalaisilta hyvin, kun kaksi mitalia tuli. Tietysti aina jää jossiteltavaa, että paremmalla suorituksella vielä lisämitaleita tai parempia sijoituksia. Kuitenkin mitali on aina mitali, siitä saavutuksesta pitää olla tyytyväinen. Tämän kokoiselle joukkueelle kyllä kiitettävä suoritus. Kolme urheilijaa, neljä lajia, kaksi mitalia ja yksi pistesija, urheilutoimenjohtaja Arto Nousiainen kommentoi.

Teksti Pirjo Kärkinen, kuva Nilla Rättyä

Kaikki tulokset

Sanni Kuparinen kirkasti viimevuotisen SM-hopean kultaiseksi Vaasan kiekkokisassa.