Janakkalan Janan yleisurheilujaosto uudistaa toimintaansa

Janakkalan Janan yleisurheilujaosto uudistaa toimintaansa

Tulevana syksynä Janakkalan Janan yleisurheilujaosto uudistaa toimintaansa.

Jaostolla on jo pitkään ollut kaksi päätoimista työntekijää valmentajien ja ohjaajien lisäksi. Valmennuspäällikkönä vuodesta 2005 asti Janassa toiminut Jari Kataja on vaihtamassa toisiin tehtäviin ja hänen työsuhteensa päättyy käytännössä elokuussa Kalevan kisoihin.

– Me kiitämme Jaria kokonaisvaltaisesta panostuksesta Janakkalan Janan kehittämiseen. Hänellä on ollut merkittävä vaikutus urheilijoiden, seuran sekä myös kunnan urheilutoimintaan näinä vuosina. Meillä on nyt kuitenkin pakon edessä mahdollisuus pysähtyä ja tehdä tilannekartoitus, jaoston puheenjohtaja Sami Jalonen kertoo.

Ensin jaostossa tehdään tilannekuvan sekä tavoitteiden päivitys ja sen jälkeen kirkastetaan strategia. Käytännössä liikkeelle lähdetään siitä, että toimijoille lähetetään kysely toiminnan suuntaviivoista vielä heinäkuun puolella.

Kyselyn jälkeen järjestetään 1–2 intensiivistä työpajaa, joissa pääsee vaikuttamaan jaoston tulevaisuuteen. Työpajat järjestetään heti elokuun alkupuolella.

Tavoitteena on samalla uudistaa myös organisaatiota ja saada mukaan uusia toimijoita erilaisiin tehtäviin.

– Työpajoissa määrittelemme tulevan toiminnan suuntaviivat konsultin johdolla. Lähtökohtana on se, että me pyrimme järjestämään eri-ikäisten urheilijoidemme asiat mahdollisimman hyvin, Jalonen jatkaa.

Uusi strategia julkaistaan mahdollisimman pian työpajojen jälkeen. Koska strategia on vielä valmistella, uutta valmennuspäällikköä ei lähdetä heti hakemaan.

– Meidän on toimittava nopeasti, sillä tiedämme että tämä asia koskettaa niin monia. Pidämme kiirettä strategian laatimisessa sekä huolehdimme myös valmennuksen jatkuvuudesta. Strategiasta tiedotetaan tarkemmin viimeistään elokuun puolivälin jälkeen, Sami Jalonen kertoo.

Kysely toimijoille avautuu vielä heinäkuun aikana. Kyselyyn pystyy vastamaan myös nettisivujen kautta. Työpajoista tiedotetaan samassa yhteydessä. Sekä kyselyyn että työpajaan voivat osallistua kaikki Jana yleisurheilun asioista kiinnostuneet. Mukaan toivotaan myös sellaisia, joilla olisi halua osallistua seuran monipuolisiin tehtäviin.

Lue lisää myös Suomen Urheiluliiton sivuilta

Lisätietoja: Sami Jalonen, Janakkalan Janan yleisurheilujaoston puheenjohtaja, puh. 050 486 9099, sami.jalonen@gmail.com.