Janakkalan Janalle kolme SM-mitalia

Hallikauden nuorten Suomen mestaruudet ratkottiin viikonloppuna Kuortaneella. Janasta mukana oli kuusi urheilijaa, jotka saavuttivat kolme SM-mitalia.

Iikka Alingué (kuvassa) onnistui sekä M19-sarjan pituushypyssä että kolmiloikassa. Kolmiloikassa Alingué loikkasi ennakkosuosikkina mestaruuteen tuloksella 14,84. Alinguén seuraennätys parin viikon takaa on 15,27. Pituushypyssä hän sijoittui hopealle Laihian Lujan Antti Tuomelan jälkeen tuloksella 6,93. Alinguén pituushypyn ennätys tältä kaudelta on 7,03.

M17-sarjan kävelyyn oli ilmoittautunut vai kolme kilpailijaa, mutta meno radalla oli sitäkin vauhdikkaampaa. Janan Sulo Aalto käveli 3000 metrillä SM-kultaa uudella seuraennätyksellä 14.56,96. Aalto paranteli noin vuoden takaista halliennätystään yli kaksi minuuttia.

Suvi Eerikäinen loikkasi N22-sarjan kolmiloikassa neljänneksi uudella seuraennätyksellä 11,88. Eerikäinen on osallistunut kolmiloikkakisaan viimeksi viime kesänä, jolloin parhaaksi tulokseksi kirjattiin 11,65. Pituushypyssä Eerikäinen jäi seitsemänneksi tuloksella 5,58. Suvi Eerikäinen päivitti viimeksi Janan seuraennätystä pituushypyssä pari viikkoa sitten lukemaan 5,89.

N17-kuulantyönnössä Sanni Kuparinen työnsi kuudenneksi tuloksella 12,84. Kuparisen ennätys tältä kaudelta on 13,08. Samassa kilpailussa Nilla Rättyä työnsi flunssaisen viikkonsa päätteeksi tuloksen 10,31 (18:s). Emma Kuikka juoksi saman sarjan 60 metrin alkuerissä ennätyksekseen 8,57 (36:s).

– Hyvä viikonloppu Janan joukkueelta. Sopivasti onnistumisia sekä rutiinituloksia, joilla suomenmestaruustaistossa pärjättiin hienosti. Olen iloinen joukkueen hyvästä kisailmeestä ja suorittamistasosta. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua kesää kohti, summaa Janan valmennuspäällikkö Jari Kataja.