Iikka Alingué tuplamestariksi

Janakkalan Janan urheilijat tekivät hyviä suorituksia nuorten SM-halleissa Helsingissä. Iikka Alingué suoriutui janalaisista parhaiten voitettuaan hiekkalaatikolla tuplasti kultaa. Ensimmäinen mestaruus tuli M22-sarjan kolmiloikasta, kun Alingué loikkasi 15,45. Alinguélla on jo hallussaan tämän kauden ikäluokan kärkitulos 15,94, mutta sunnuntain vaisuhko, kahden urheilijan kamppailu ei antanut potkua enempään. Kilpailijat päättivätkin yhdessä jättää kaksi viimeistä suoritusta väliin.

Toinen kulta Alinguélle tuli sunnuntain pituudesta uudella omalla ja Janan halliennätyksellä 7,11. Odotuksia oli jopa useampaan janalaismitaliin, mutta Valtteri Välläri loukkaantui ensimmäisillä kierroksilla. Välläri sai tulokseksi 6,63 sijoittuen kuudenneksi. Enimmäkseen armeijan harmaissa tällä kaudella treenannut Lasse Hämelahti oli kilpailun seitsemäs tuloksella 6,38.

– Eilisen kilpailun tunnelma oli vähän tylsä, mutta tänään jo tuntui kisalta ja pääsi syttymään. Hypyt olivat aika hyviä, mutta kaikista parhaimmat tuli astuttua yli. Onneksi mitattujakin tuli. Tämän kauden tavoitteena minulla olivat halliennätykset ja mitalitkin. Kaikki tavoitteet täyttyivät, Iikka Alingué kommentoi.

Sekä Välläri että Hämelahti hakivat vauhtia pituuskisaan edellispäivän 60 metriltä. Molemmat juoksivat alkuerissä saman ajan 7,23.

Petra Kallionpää loikki N22-sarjan kolmiloikassa uudeksi ennätyksekseen 11,58 sijoittuen hienosti kilpailun kuudenneksi. Lauantain pituudessa Kallionpää oli 12:s tuloksella 5,17. N19-sarjan Nilla Rättyä työnsi uudeksi ennätyksekseen kuulassa 10,90 (11:s). Sanni Kuparinen joutui jättämään kilpailun väliin sairastumisen vuoksi.

Lotta Jalonen juoksi N17-sarjan aitojen alkuerissä ajan 9,78. Hänen ennätyksensä aidoissa on 9,50 parin viikon takaa. 60 metrin juoksussa Jalonen diskattiin varaslähdön vuoksi, kuten niin kovin moni muukin lauantain matkoilla. Sunnuntaiksi tekniikkaa olikin uusittu. Emma Kuikka juoksi N19-sarjan 60 metrin alkuerissä 8,63.

Jenniina Virtanen työnsi N17-kuulassa 8,43 (20:s). Hänen ennätyksensä hallissa viime vuodelta on 8,78.

– Tämä oli loistava viikonloppu janalaisilta. Kun SM-kisaan saadaan näinkin monta henkilökohtaista ennätystä, niin kuntohuippu on saatu hyvin onnistumaan. Tästä on hyvä jatkaa harjoituskaudelle ja kohti kesän kisoja, Janakkalan Janan valmennuspäällikkö Jari Kataja summaa.