Viikon taustahenkilö: Kari Liukkonen, maalikameramies

Viikon taustahenkilö: Kari Liukkonen, maalikameramies

Viikon taustahenkilö -sarjassa esittelemme Janakkalan Janan yleisurheilujaoston aktiiveja. Me kerromme, miten he ovat tulleet mukaan toimintaan ja mitä kaikki tämä heille antaa. Juttuja julkaistaan myös Janakkalan Sanomissa. Kari Liukkonen on kokenut maalikameramies, jonka voi bongata myös hiihtokisojen ajanotosta tai KiipFIT-reitin varrelta.

“Tulin mukaan Janakkalan Janan toimintaan joskus 1990-luvun puolivälissä omien lasten harrastusten kautta. Olen toiminut sekä yleisurheilu- että hiihtojaostossa.

Yleisurheilun kenttäkilpailussa minun paikkani on ylhäällä tornissa, sillä hoidan maalikameraa. Se on eritysosaamisaluettani. Minä myös rakentelen kaikenlaista kilpailuissa ja harjoituksissa tarvittavaa sekä merkkaan esimerkiksi KiipFIT Trail Run -tapahtuman reittejä syksyisin. Siinä tapahtumassa tittelini on ratamestari.

Maalikameran kanssa haastavia tilanteita tulee tietysti aina, kun tekniikka vähän oikkuilee tai oma ajatus takkuaa. Kerran KiipFIT-tapahtumassa oli aika tiukka paikka, kun osa tekijöistä oli erinäisistä syistä jäänyt pois. Turengin pään reitin merkkaamisessa oli hommat vähän vaiheessa vielä tuntia ennen lähtöä. Mutta siitäkin selvittiin.

Näissä hommissa parasta on rento meininki ja mukava porukka. Ja koko ajan oppii jotain uutta. Ainakin itse olen oppinut paljon ajanoton tietotekniikkaan liittyviä asioita. Ja KiipFIT Trail Run -tapahtuman kautta Konttilan ja Kiipulan maastot polkuineen ovat jo erittäin tuttuja.

Kenttäkisoissa kioskivaunun kulmalla kuulee aina hyviä juttuja, se on toimitsijahomman mukavaa antia.

Janan yleisurheilupuoli on kehittynyt tänä aikana kyllä todella paljon. Palkatut työntekijät ovat tuoneet tekemiseen ammattimaisen otteen. Se on hyvä asia, ja näkyy myös tuloksissa. Hiihtopuolella oli kova pöhinä päällä silloin kun tulin mukaan, mutta nyt suunta on ollut valitettavasti hieman heikompi. Siihen ovat aika paljon vaikuttaneet nämä eteläisen suomen heikot talvet.

Olen aina kokenut toimitsijahommat hyvin mieluisina ja tärkeinä tehtävinä. Osallistuahan voi omien voimavarojen ja ajankäytön mukaan. Näitä hommia ei tehdä otsa rypyssä tai väännetä huulet mutrussa. Kentällä on aina rento, hyvä meininki. Tehtäviä on monenlaisia, ja jokaiselle varmasti löytyy sopiva homma.

Seuraavan kerran taidan olla toimitsijatehtävissä ehkä vasta heinäkuun Janakkala Gameseissa, koska koululaiskisoja eikä Hippokisojakaan voida toukokuussa järjestää. Hiihtopuolella ei tänä talvena ole touhuttu lainkaan, valitettavasti.”

Teksti ja kuva Pirjo Rättyä

Kuva: Kari Liukkosen paikka kenttäkilpailuissa on tornissa. Tornissa saattaa viivähtää juoksujen taukoja lukuun ottamatta koko kisapäivä.