Uusi nuorisopäällikkö esittäytyy

Uusi nuorisopäällikkö esittäytyy

Jana yleisurheilun uutena nuorisopäällikkönä on lokakuun alussa aloittanut Arto Nousiainen. Arto vastaa Janassa alle 14-vuotiaiden liikuttamisesta.

– Olen Arto Nousiainen, 31-vuotias, ja kotoisin Pohjois-Karjalasta Lieksasta. Olen siellä toiminut paikallisessa yleisurheilussa mukana ohjaus- ja valmennustoiminnassa noin 19 vuotta.

Millaisena näet Janan tällä hetkellä?
– Näen Janan tällä hetkellä toimivana seurana, josta on tullut useita SM-mitalisteja nuorten sarjoihin viime vuosina. Lasten mukaan innostamisessa on havaittavissa samat haasteet, kuin oli Lieksassakin.

Millä odotuksilla aloittelet työt Janassa?
– Hyvillä mielin aloitan työt Janassa ja mielenkiinnolla seuraan niin omaa kehittymistä uusissa haasteissa, mutta myös lasten ja nuorten kehittymistä yleisurheilussa. Toisaalta kaikki on tuttua, mutta toisaalta uutta. Tietysti oman jännityksen tuo uudet paikat ja ihmiset. Tähän mennessä ainakin ketkä olen tavannut niin ovat olleet ystävällisiä ja on tullut juttuun heidän kanssaan.

Millaista osaamista tuot tullessasi?
– Ohjaus- ja valmennustaitoa ja -kokemusta roppakaupalla. Toivottavasti uusia ideoita ja ammattitaitoa myös kisajärjestelypuolelle.

Mitä haluaisit lähteä Janassa kehittämään?
– Suurimpana haasteena on tietysti se, miten saa lapsia ja nuoria mukaan toimintaan lisää ja sitä varten on pystyttävä kehittämään heille tarjontaa. Lisäksi saada myös lapset innostamaan vanhemmat tuomaan heidät mukaan toimintaan. Myös kouluyhteistyö on yksi iso asia eli tuotaisiin yleisurheilua kouluihin; koulukierroksin, liikuntatuntein ja iltapäiväkerhoin.

Oletko jo asettanut toiminnalle tavoitteita?
– Ei voi puhua täysin tavoitteista, mutta suuntaviivoina on saada lisää osallistujia mukaan Janan nuorisotoimintaan. Lisäksi toiveissa olisi kehittää yhteistyötä yli laji rajojen ja näin pystyä tarjoamaan lapsille ja nuorille vieläkin monipuolisempaa liikuntatarjontaa.

Mitä muuta haluaisit sanoa?
– Saa olla yhteydessä, saa käydä toimistolla jutustelemassa. Treeneissä nähdään ja treeni-intoa kaikille tasapuolisesti. Yleisurheilijat tehdään talvella ja kesällä nautitaan talven tekemisestä. Ensi kesään on vielä aikaa!

Nuorisopäällikkö Arto Nousiainen, puh. 045 273 5828, arto.nousiainen(at)janakkalanjana.info