Sulo Aallolle M17-sarjan kävelyn SM-kultaa Joensuusta

Janakkalan Janan Sulo Aalto käveli yleisurheilun nuorten SM-halleissa Joensuussa M17-sarjan Suomen mestaruuteen. Aalto voitti 3000 metrin kävelyn niukasti ajalla 13,46.40. Hopeamitalistille, Vasa IS:n Rasmus Lerstrandille kellotettiin 13,46,45. Niukan voiton kruunasi oma ennätys, sillä Aalto paransi omaa ennätystään yli minuutin.

Lasse Hämelahti hyppäsi M19-sarjan pituudessa SM-neloseksi tuloksella 695. Tulos on myös Hämelahden uusi ennätys ja jäi vain neljä senttiä pronssimitalista sekä Ähtärin Urheilijoiden Juuso Toivosen parhaimmasta tuloksesta. Kilpailun voitti ennakkosuosikki, Vasa IS:n Jimi Nukala tuloksella 715. Hopealle sijoittui Lapin Lukon Aaro Davidila (711).

Suvi Eerikäinen hyppäsi N22-sarjan pituudessa viidenneksi tuloksella 580. Hän on tällä kaudella hypännyt 583. Eerikäisen kilpailun ensimmäinen hyppy meni reilusti yli kuuden metrin, mutta oli valitettavasti niukasti yliastuttu. Kilpailun voitti ennakkosuosikki Turun Weikot Yleisurheilun Taika Koilahti tuloksella 6,23.

Juho Rönkä ja Valtteri Välläri juoksivat itsensä M22-sarjan 60 metrin finaaliin. Finaalissa Rönkä sijoittui neljänneksi tuloksella 7,22. Välläri oli kuudes ajalla 7,28.

Kun kaksi kilpailupäivää on takana, Janakkalan Janan valmennuspäällikkö on tyytyväinen janalaisten onnistumisiin.

– Kisassa on ollut paljon ilonaiheita ja onnistumisia sekä harmittavia yliastumisia. Suvin ensimmäinen hyppy oli todella pitkä ja vain niukasti yliastuttu. Lassen pituuskisassa taso oli erittäin kova, itse asiassa kilpailu oli kovatasoisin vuosiin. Kummallakin hyppääjällä on potentiaalia kesällä huimiin tuloksiin. Pikajuoksijat hoitivat hommansa kunnialla, eikä Sulon loppuveto kävelyssä jättänyt ketään kylmäksi, Kataja kommentoi.

SM-hallit jatkuvat huomenna ja vuorossa ovat N19 kuula (Sanni Kuparinen ja Nilla Rättyä), M19 200 metriä (Lasse Hämelahti) ja N22 kolmiloikka (Suvi Eerikäinen).