Sanni Kupariselle kiekonheiton SM-pronssia

Sanni Kupariselle kiekonheiton SM-pronssia

Kiekonheiton Suomen mestaruuksista kilpailtiin lauantaina Porin Karhuhallissa. Sanni Kuparinen onnistui naisten kiekossa ja heitti itselleen ensimmäisen yleisen sarjan SM-mitalin. Pronssitulos 48,16 syntyi kilpailun toisella kierroksella. Kuparinen on tällä kaudella heittänyt ennätyksekseen 50,63.

– Tekniikan kanssa oli vähän haasteita, mutta sain kuitenkin yhden ok-tuloksen. Kisaan en ole täysin tyytyväinen, sillä nyt ei ollut parasta heittämistä ja sarja oli todella rikkonainen, mutta ensimmäinen aikuisten sarjan SM-mitali lämmittää, Sanni Kuparinen kertoo.

Hän kertoo sekä harjoittelu- että kilpailukautensa sujuneen normaalisti.

– Nämä olivat nyt hallikauden tärkeimmät kilpailut. Oli todella mahtavaa, että saimme näin monta kisaa ja että pääsimme kisaamaan joka viikko, vaikka emme niihin sen enempää panostaneetkaan.

Hallikauden jälkeiset suunnitelmatkin ovat jo selvillä.

– Ensi viikolla vähän lepäillään ja sitten treenit jatkuvat kesää kohti. Ensi kesän tavoitteina on N22-sarjan SM-kultamitali sekä saada taso vakiintumaan 50 metrin paremmalle puolelle. Myös ennätysparannus on luonnollisesti tavoitteena sekä myös menestyminen Kalevan kisoissa, Kuparinen kertoo.

Kuparisen valmentajana toimii Jari Kataja.

Myös muita ennätyksiä

Myös Jenniina Virtanen onnistui Porissa. Hän heitti N19-sarjan kilpailussa uudeksi ennätyksekseen 34,47 sijoittuen kilpailun neljänneksi.

Miestenkin sarjoissa päästiin päivittämään ennätyksiä uusiin lukemiin. Jussi Heikkiniemi heitti M17-sarjan kiekossa uudeksi ennätyksekseen 41,14 ja tuolla tuloksella heltisi myös kovan kilpailun seitsemäs sija.

Janan aikuisurheilijoista mukana oli yksi kilpailija. Olli Juvonen heitti miesten kiekossa yhdeksänneksi uudella henkilökohtaisella ennätyksellään 33,69.

Teksti Pirjo Kärkinen, kuva Esa Virkki

Kaikki tulokset