Sanni Kuparinen pisteille Kalevan kisoissa

Sanni Kuparinen pisteille Kalevan kisoissa

Tänä vuonna Joensuussa järjestettyihin Kalevan kisoihin osallistui kaksi Janakkalan Janan yleisurheilijaa, Sanni Kuparinen ja Heikki Nieminen. Iikka Alingué jäi loukkaantumisen vuoksi pois kilpailusta.

Sanni Kuparinen lähti hakemaan naisten kiekosta nelossijaa. Tilastojen valossa tavoite oli täysin realistinen. Karsinnassakin hän heitti neljänneksi parhaan tuloksen 50,56. Loppukilpailussa sijoitus oli kuitenkin viides tuloksella 49,20.

– Olen totta kai tyytyväinen ja iloinen sijoituksesta, mutta tavoitteesta jäätiin tällä kertaa vähän. Nelossija olisi ollut täysin mahdollinen, Sanni Kuparinen kertoo.

Kilpailun olosuhteet olivat paremmat, kuin mitä sääennuste oli luvannut.

– Harjoitusheittojen aikana tuli vähän vettä, mutta sade lakkasi kisan aikana, ja rinki pääsi kuivumaan kisan loppuun mennessä. Vasemmalta sektorin suunnasta tuuli suhteellisen kovaa, mikä toi vähän haastetta. Kiekot piti saada hyvään asentoon, hän lisää.

Pienistä vastoinkäymisistä huolimatta, Kuparinen oli tyytyväinen kilpailuun.

– En saanut samanlaista heitto kuin karsinnassa. Tekeminen ei ollut niin rentoa ja rytmi oli kateissa. Luultavasti mukana oli myös vähän yliyrittämistä. Kokonaisuudesta jäi kuitenkin hyvä fiilis, sillä karsinnan suoritin ensimmäisellä heitolla ja finaalissa paransin viimevuotista sijoitusta perustuloksella.

Kuulassa Kuparinen työnsi 11,85 (18:s). Kilpailu oli heittäjän vuoden toinen kilpailu,

Janakkalassa rautakuula oli lentänyt 12,43. Ennätys (13,45) on viime vuoden 22-vuotiaiden SM-kilpailuista, joissa hän sijoittui hopealle.

– Tuloksellisesti kuulasta ei jäänyt hyvä fiilis, se oli alisuorittamista. Kaikesta huolimatta olen luottavainen, sillä työnsin viimeisellä yhden parhaimmista työnnöistäni, mutta en aivan pysynyt ringissä.

Seuraavaksi vuorossa on pari lepopäivää ennen oman ikäluokan eli alle 22-vuotiaiden SM-kisoja.

– Sitten jatketaan treenaamista ja luvassa on vähän kovempi treenijakso. Luultavasti käyn vielä pari kisaa ennen Vaasan SM-kisoja.

Heikki Nieminen juoksi miesten 100 metrillä oman eränsä viidenneksi ja kellotti kovan ajan 10,74. Harmillisesti tuulta oli yli sallitun (+3,4), joten juoksua ei noteerata kauden parhaana suorituksena. Tällä kaudella Nieminen on juossut matkan aikaan 10,77. 28-vuotiaan Niemisen ennätys matkalta on vuodelta 2016. Silloin matka taittui aikaan 10,73.

Heikki Nieminen juoksi Joensuussa myös 200 metriä. Tuolla matkalla hän oli eränsä kuudes ajalla 22,72. Niemisen kauden paras tältä kesältä on 22,06 Someron Juhannuskisoista. Ennätyksensä (21,96) hän on niin ikään juossut Somerolla vuonna 2016.

Teksti Pirjo Kärkinen, kuva Nilla Rättyä

Kaikki tulokset