Sanni Kuparinen Kalevan kisojen neljäs

Sanni Kuparinen Kalevan kisojen neljäs

Janakkalan Janan urheilijoista Sanni Kuparinen ja Onni Ruokangas olivat tänä vuonna vuonna rikkoneet Kalevan kisojen tulosrajan. Lahdessa nähtiin kilpailemassa kuitenkin vain Kuparinen, sillä Ruokangas ei osallistunut miesten keihään karsintaan.

Kuparinen selvitti naisten kiekon karsinnan kirkkaasti ylitettyään 50 metrin rajan heti ensimmäisellään. Tulos 50,93 oli karsinnan neljänneksi paras tulos.

Perjantain finaalissa nähtiin jännittävä kilpailu, kun Kuparinen jäi pronssista vain 17 senttiä tuloksella 50,74. Sijoitus on kuitenkin Kuparisen paras kautta aikojen, jos vuoden 2022 hallikisojen yleisen sarjan pronssimitalia ei oteta huomioon.

– Pronssi jäi nyt harmittavan lähelle. Tänä vuonna pystyin ensimmäisen kerran jo kamppailemaan mitalista, mutta neljäs sija on kuitenkin tähän mennessä paras sijoitus Kalevan kisoissa. Siitä olen toki iloinen, mutta harmittaa kun mitali jäin niin lähelle, Sanni Kuparinen sanoo.

Kuparinen kertoo, että Lahden stadionilla oli hyvä meininki.

– Yleisö lähti heittoihin ihan hyvin mukaan ja jo perjantaina katsomossa oli mukavasti ihmisiä. Finaalissa pieni vesisade ei onneksi haitannut kisaa ollenkaan. Ensimmäinen heitto oli rento ja helppo, sitten alkoi tulla vähän yliyrittämistä. Heiton lopussa vielä vähän hätäilin, enkä saanut kiekkoon tehoja.

Kuparinen ei vielä ole ihan selvillä kauden jatkosta, mutta luvassa on ainakin vähän palautumista, sillä parin viikon sisällä on ollut kaksi isoa kilpailua.

– Kilpailen mahdollisesti Motonet GP:ssä 8. elokuuta Tampereella, jos pääsen kisaan mukaan. Ja sitten tietysti on vielä jäljellä oman ikäluokan SM-kilpailut. Muusta en osaa vielä osaa sanoa.

Kalevan kisojen tulokset