Nyt kaikki kirjautumaan Suomisporttiin!

Nyt kaikki kirjautumaan Suomisporttiin!

Suomen Urheiluliitto siirtyy käyttämään Suomen Olympiakomitean rahoittamaa ja kehittämää Suomisport-alustaa, jota me myös täällä Janassa ryhdymme vähitellen käyttämään. Jatkossa seura hankkii lisenssit Suomisportin kautta ja myös esimerkiksi ilmoittautumiset otetaan sen kautta.

Kaikkien tulee siis pystyä asioimaan Suomisportissa, joten nyt olisi hyvä käydä tekemässä palveluun omat tunnukset ja sen jälkeen tulee lapselle luoda oma tunnus, jotta pystymme hankkimaan lisenssin (sisältää vakuutuksen 2009 ja myöhemmin syntyneille). Tunnusten luonti, joko https://info.suomisport.fi/ tai seuran jäseneksi liittymisen yhteydessä;
– Alle 18-v. jäsen: https://seurat.suomisport.fi/invite/676c5bd2-338c-437c-a143-9d95cf9e4e29
– Yli 18-v. jäsen: https://seurat.suomisport.fi/invite/2a323a06-5269-4cd5-a3a4-505310e62c2b

Tunnus olisi hyvä tehdä lokakuun (31.10.2021) loppuun mennessä. On siis tärkeää luoda tunnukset, jotta pystymme hankkimaan yllämainitun vakuutuksen urheilijalle.

Suomisportista löytyy myös applikaatio puhelimille. Ja joillakin saattaa olla Suomisport-tunnus jo johonkin toiseen lajiin ja sama tunnus käy myös yleisurheiluun.

Jäsenyyttä “anotaan” ja näitä anomuksia hyväksytään sitä mukaan kunhan ehditään. Eli heti ei kannata säikähtää, jos jäsenyyttä ei heti näy. Seuran jäsenyys vaaditaan, jotta pystymme seurana lisenssin ostamaan.

Seura hakee lisenssit urheilijoilleen, mutta tästä huolimatta henkilöjäsenten (tai alaikäisten urheilijoiden vanhempien) on liityttävä Suomisporttiin ja luotava lapselle oma tunnus. Lisenssi sisältää vakuutuksen vuonna 2009 ja myöhemmin syntyneille. Vuosina 1982–2008 syntyneillä vakuutus ei sisälly lisenssiin, mutta esimerkiksi Sporttiturvan voi ostaa itse vasta lisenssin oston jälkeen. Jokainen vastaa itse siitä, että hänellä on voimassa oleva vakuutusturva.

Vuoden 2022 alusta käytämme ainoastaan Suomisporttia ryhmien hallinnointiin ja laskutukseen. Lisäohjeistusta tulee siis vielä loppuvuoden aikana, mutta nyt tuo tunnuksen luominen kannattaa jo tehdä.

Suosittelemme lataamaan puhelimeen Suomisport-mobiilisovelluksen. Löytyy apple-storesta ja play-kaupasta.

Ohjeita Suomisportin käyttöön: https://info.Suomisport.fi/kysymykset/

Jos tarvitset apua tilisi aktivoinnin kanssa, ole yhteydessä osoitteeseen: Suomisport@olympiakomitea.fi