Neljän SM-mitalin lauantai

Neljän SM-mitalin lauantai

SM-kisat Saarijärvellä ja Espoossa jatkuivat menestyksekkäästi janalaisten osalta myös lauantaina, sillä toisesta nuorten SM-kisapäivästä muodostui Janalle neljän SM-mitalin päivä. Espoossa Sanni Kuparinen onnistui myös kuulantyönnössä ja ansaitsi pronssia henkilökohtaisella ennätyksellään 14,46. Kuparinen paransi kilpailussa edellistä ennätystään yli puoli metriä.

Leppävaaran kentällä käytiin myös erittäin tasaväkinen ja tiukka M17-sarjan pituuskilpailu. Janan Juuso Junnila hyppäsi kilpailun kolmanneksi tuloksella 6,61. Junnilan ennätys 6,98 on hypätty kesäkuun lopussa Jämsässä.

Myös Sulo Aalto jatkoi toistaiseksi katkeamatonta SM-mitalisarjaansa ja käveli M16-sarjan 5000 metrillä SM-hopeaa tuloksella 25.37,84.

Saarijärvellä Onni Ruokangas kirkasti viimevuotisen pronssimitalin SM-hopeaksi heittämällä M15-sarjan keihästä tulokseen 66,04. Ruokankaan ennätys tältä kaudelta on 70,63.

Espoossa Ella Pullinen juoksi N17-sarjan 400 metrin aidoissa kymmenenneksi ajalla 76,18. Nilla Rättyä yliastui parhaan työntönsä ja sijoittui tuloksella 10,14 N17-sarjan kuulassa viidenneksitoista. N16-sarjan kolmiloikassa Ronja Kallionpää hyppäsi tuloksen 9,93 (19:s). Keihäässä Kallionpää sai tulokseksi 26,75 (19:s).

Saarijärvellä Pinja Kourula juoksi T15-sarjan 2000 metrillä ajan 7.43,34 sijoittuen omassa erässään kolmanneksitoista.

Janan valmennuspäällikkö Jari Kataja on erittäin tyytyväinen viikonlopun antiin.

– Hyvä viikonloppu janalaisilta. Hyviä taisteluita ja venymisiä sekä tietenkin konkreettisia onnistumisia mitalien muodossa. Viisi SM-mitalia yhtenä viikonloppuna on tämänkokoiselle seuralle kova saavutus. Kiva myös huomata, että suuri osa mitalisteistamme ja pisteurheilijoistamme on käynyt Janan urheilija polun läpi. Se on osoitus siitä, että seuran järjestelmä toimii, hän kommentoi.

Tulokset, Espoo

Tulokset, Saarijärvi

Kuvassa Juuso Junnila tuulettaa tiukan pituuskisan jälkeen.