Lasse Hämelahti Janakkalan Janaan

Lasse Hämelahti Janakkalan Janaan

Janakkalan Jana saa tulevalle kaudelle seurasiirtojen ansiosta erinomaista vahvistusta Keski-Suomesta, sillä Längelmäen Urheilijoiden Lasse Hämelahti siirtyy Janan riveihin. Jo pari vuotta sitten alkanut yhteistyö Janan valmennuspäällikkö Jari Katajan kanssa jatkuu nyt sinikeltaisessa asussa.

– Ennen yhteistyömme alkua Jana oli täysin vieras seura minulle ja myös melko kaukana maantieteellisesti. Parin vuoden aikana seura on tullut läheisemmäksi valmentajan ja seuran muiden urheilijoiden kautta muun muassa viimekeväisen etelän leirin ansiosta, Lasse Hämelahti kertoo.

Hämelahden mukaan vaihto tuntuu luonnolliselta jatkolta, vaikkakaan vaihtopäätös ei ollut helppo.

– Oma kasvattiseura pysyy aina sydämessä. Janakkalan Janassa tuntuu kuitenkin systeemit pelaavan, hän lisää.

Lasse Hämelahti voitti vuonna 2017 M17-sarjan pituushypyn SM-kultaa tuloksella 6,94. Tulos on toistaiseksi myös hänen ennätyksensä. Viime kaudelta Hämelahden ennätys on 6,87. M19-sarjan SM-kilpailussa Hämelahti oli kahdeksas tuloksella 6,58. Hallikisoissa hän voitti viime vuonna SM-pronssia tuloksella 6,79.

Hämelahti odottaa siirtymistä uuteen seuraansa.

– Uskon Janan helpottavan muun muassa kisareissuja ja varsin innolla odotan varsinkin viestijuoksuja Janan joukkueessa! Janassa on tosiaan hyvä urheilijaporukka ja myös talven ja kesän treenit siinä porukassa maistuvat. Uuteen kauteen positiivisin miettein ja ennätyksiä tekemään, Hämelahti kommentoi.

Aikuisurheilun puolelta seurasiirtoja ovat tehneet muun muassa Maarit Lindberg ja Anne-Mari Vallioniemi. Molemmat siirtyvät Janaan Riihimäen Kiskosta. Janaan on siirtynyt myös Hanna Lappalainen Hämeenlinnan Tarmosta.