Janan tytöt uusivat pm-joukkuemestaruutensa

Uudenmaan piirin maastojuoksun mestaruuksista kilpailtiin lauantaina Keravan Keinukalliossa. Samalla juostiin myös eteläisen alueen maastomestaruudet.

Janakkalan Janasta mukana oli 12 juoksijaa. Piirinmestaruussarjoissa eli 9-15-vuotiaiden lähdöissä päivän parasta janalaisantia oli jälleen 11-vuotiaiden tyttöjen joukkueen vahva esitys, kun 10 parhaan joukossa oli neljä janalaista. Tiukan loppukirikamppailun jälkeen 1,5 kilometrin matkalla parhaaksi janalaiseksi juoksi Maija Harju, joka sijoittui viidenneksi ajalla (6.53). Maija Santanen sijoittui kuudenneksi (6.53) ja Venla Hyvölä seitsemänneksi (6.56). Inka Hämäläinen täydensi Top 10 -sijoituksellaan janalaisten menestystä ajalla 7.05. Milja Rautiainen oli kuudestoista ajalla 8.07. Joukkuekilpailussa Harju, Santanen ja Hyvölä uusivat viimevuotisen mestaruutensa.

12-vuotiaiden kahden kilometrin matkalla Meeri Koliseva juoksi hienosti sijalle neljä (8.46). Hanna Henttonen juoksi samassa sarjassa sijalle 11 (9.36). Kolmen kilometrin matkalla 14-vuotiaiden sarjassa Helmi Lipsanen oli kuudes (14.39) ja Anniina Henttonen kahdeksas (17.23). Samalla matkalla 15-vuotiaiden sarjassa Hilja Niemi juoksi sijalle kuusi (16.38).

Aluemestaruuskilpailun 17-vuotiaiden sarjassa Pinja Kourula jatkoi hyviä suorituksiaan ja nappasi neljän kilometrin matkalta am-hopeaa ajalla 17.23. Vilja Suntiala sijoittui sijalle yhdeksän (20.39).

– Hienoja juoksuja kaikilta tytöiltä. Harmittavien vastoinkäymisten vuoksi poikien suoritukset jäivät uupumaan. Onneksi pitkä kesä on vasta käynnistymässä, joten hyvältä näyttää. Nyt vain kaikki joukolla mukaan ensi viikonloppuna Janakkalan SM-maastoviikonlopulle, nuorisopäällikkö Arto Nousiainen kommentoi.

Tulokset

Kuvassa T11-sarjan maastojuoksun joukkuemestaruuden uusinut janalaistrio: Venla Hyvölä (vas.), Maija Santanen ja Maija Harju.