Janan edustusurheilijat odottavat innolla kilpailukautta

Janan edustusurheilijat odottavat innolla kilpailukautta

Janan edustusurheilijoiden mediatilaisuudessa kuulumisiaan ja tavoitteitaan kertoili hyväntuulinen joukko, joka odottaa innolla kesän kilpailukautta. Urheilijoista paikalla olivat Iikka Alingué, Sanni Kuparinen, Lasse Hämelahti, Heikki Nieminen, Nilla Rättyä ja Petra Kallionpää.

Kolmiloikkaaja Alinguén tähtäin on tiiviisti 22-vuotiaiden EM-kilpailuissa. Avauskilpailuaan hän ei vielä tiedä, mutta EM-kisojen tulosrajan (15,77) ei pitäisi tuottaa ongelmia.

– Aika monessakin asiassa on menty eteenpäin. On hiottu tekniikkaa, harjoitustunteja on tullut paljon enemmän kuin aikaisemmin. Vähän on ollut vaivoja, muttei mitään sellaista, että se estäisi kilpailemista kesällä, hän sanoi.

Samoihin EM-kisoihin tähtää myös kiekonheittäjä Sanni Kuparinen, joka luottaa myös ennätyksensä 48,80 siirtyvän lähitulevaisuudessa uudelle kymmenluvulle. Harjoituskausi on ollut onnistunut, joten hän odottaa kesää innolla.

– On ollut tosi luottavainen mieli, olen hyvin pystynyt tekemään treenejä. Ei ole tullut oikeastaan mitään takapakkeja.

Lasse Hämelahdella on ollut harjoituskaudella haasteita, mutta loppukesän kilpailuja ajatellen tilanne näyttää kuitenkin positiiviselta.

– Viime kausi oli pikkuisen haasteellinen, viime vuoden SM-voitto (22-vuotiaiden 100 metrillä) oli tosi tärkeä tämänkin harjoituskauden kannalta. Antoi paljon lisäpuhtia treeneihin, Hämelahti sanoo.

Nilla Rättyä nauttii tiiminä Sanni Kuparisen kanssa töitä tehdessään. Takana onkin hyvä harjoituskausi.

– Kesä tuo tullessaan lisää metrejä heittoon, Kalevan kisojen rajaa 46 metriä tavoitteleva Rättyä sanoo.

Petra Kallionpää on tänä vuonna treenannut päälajinaan kolmiloikkaa.

– Viime kesänä tuntui todella hyvältä, kun pääsin pitkästä aikaa treenaamaan loukkaantumisten jälkeen. Ennätys paranikin tosi paljon. Monissa osa-alueissa tuli parannusta, ja toi luottamusta. Iikka on ollut mahtava mallikuva, Kallionpää kehuu saman lajin seurakaveriaan.

Heikki Nieminen on Janan edustusurheilijajoukon konkari, jolle pikaviesti on tänäkin vuonna mieluinen tavoite.

– Uskon, että saadaan Janan ennätys alle 42:n. Sillä pärjää jo varmasti SM-viesteissä Oulussakin.

Median lisäksi paikalla oli yhteistyökumppaneita, jotka myös iloitsivat päästessään tapaamaan ja jututtamaan edustusurheilijoitamme.

Teksti ja kuva Heidi Lehikoinen