Janan aikuisurheilijoille 15 SAUL:n SM-mitalia

Janakkalan Janan aikuisurheilijat kävivät Turussa järjestetyissä Suomen Aikuisurheiluliiton SM-kilpailuissa napsimassa 15 SM-mitalia. Lisäksi lähes kaikki urheilijat sijoittuivat kilpailussa myös kuuden parhaan joukkoon eli pistesijoille SAUL:n Maljapisteissä.

Naisista eniten mitaleja keräsi N40-sarjan Maarit Lindberg. Lindberg nappasi hopeaa sekä keihäässä (38,53) että kuulassa (10,56). Pronssia hän juoksi 80 metrin aidoissa ajalla 14,09. Pronssia tuli myös kiekosta tuloksella 27,93. Lindberg sijoittui neljänneksi sekä 400 metrillä (1.09,17) että pituudessa (4,52).

N30-sarjan Susanna Nyrhilä hyppäsi pituudessa hopealle tuloksella 477. N35-sarjan Eini Hongisto työnsi kuulassa hopeaa tuloksella 10,18. Keihäässä hän oli neljäs tuloksella 30,37 ja pituudessa viides tuloksella 428. Anne-Mari Vallioniemi hyppäsi N35-sarjan seipäässä hopealle tuloksella 270. Pituudessa hän oli kahdeksas tuloksella 379.

N45-sarjan Piia Kokko juoksi hopeaa 10 000 metrillä ajalla 49.07,48.

Laura Nurminen juoksi N35-sarjan 100 metrillä alkuerissä kauden parhaakseen 14.15. Finaalissa hän oli viides täsmälleen samalla ajalla. Nurminen juoksi 200 metrillä kuudenneksi kauden parhaallaan 29,93.

N40-sarjan 100 metrillä alkueränsä kolmanneksi juossut Taru Viiru oli loppukilpailun kuudes ajalla 14,24. Saman sarjan Anu Virtanen heitti moukarissa tuloksella 33,47 neljänneksi. Painonheitossa hän oli kuudes tuloksella 9,98 ja keihäässä yhdestoista tuloksella 16,03.

N45-sarjan kiekossa Inka Juvonen heitti tuloksella 17,46 viidenneksi. Myös moukarissa hän oli viides tuloksella 18,91.

M30-sarjan Olli Juvonen napsi kilpailusta neljä mitalia. Hopeaa hän työnsi kuulassa tuloksella 10,69, moukarissa (26,28) sekä painonheitossa (8,46). Kiekossa Juvonen heitti pronssia tuloksella 34,34.

M35-sarjan Juho Toivari juoksi pronssia 400 metrillä aikaan 57,42. 200 metrillä hän oli viides (25,51) ja 100 metrillä kuudes (12,51).

M50-sarjan Petri Satto heitti keihäässä hopealle tuloksella 57,08. Painonheitossa heltisi pronssia tuloksella 15,50. Moukarissa Satto oli neljäs tuloksella 43,63.

M45-sarjan keihäässä Jarkko Piekkari heitti tuloksella 42,17 yhdeksänneksi. Saman sarjan Tero Rönkä juoksi 800 metrillä kuudenneksi ajalla 2.24,82.

Viikonlopun viimeinen janalainen kilpailija oli M35-sarjan Ismo Ylenius, joka juoksi 10 000 metriä aikaan 37.20,66 sijoittuen neljänneksi. Tulos on myös Yleniuksen uusi henkilökohtainen ennätys.

-Meillä oli Turussa hyvä ja taisteleva joukkue, jonka yhteishenkeä voi vain ihailla. Viikonloppu osoitti, että tiimiharjoittelulla ja yhteishengellä tehdään kovia suorituksia, Janakkalan Janan valmennuspäällikkö Jari Kataja iloitsee.