Janalaisille viisi piirinmestaruusmitalia Helsingistä

Uudenmaan piirin 9–15-vuotiaiden hallimestaruuksista kilpailtiin viikonvaihteessa Helsingin Liikuntamyllyssä. Janakkalan Janasta mukana oli 15 urheilijaa, jotka saavuttivat yhteensä viisi piirinmestaruusmitalia.

Janan mitalikuningatar oli tällä kertaa T9-sarjan Elsi Nokisalmi, joka nappasi Helsingissä peräti kolme pm-mitalia. 40 metrillä hän pinkoi voittoon ajalla 6,94 ja pituudessa hän hyppäsi ennätyksekseen 3,36 saavuttaen tässäkin lajissa kultaa. Kuulassa Nokisalmi työnsi hopeaa tuloksella 5,29. Nokisalmen ennätys 40 metriltä on 6,75 viime marraskuulta. Tuolla tuloksella hän on ikäsarjansa kotimaan ykkönen.

Maija Santanen hyppäsi T15-sarjan kolmiloikassa ylivoimaiseen voittoon uudella henkilökohtaisella ennätyksellään 10,62. Tuolla tuloksella Santanen on myös ikäluokkansa eli 14-vuotiaiden kotimaan tilastokolmosena. Inka Hämäläinen oli saman kilpailun neljäs niin ikään ennätyksellään 9,74. Korkeudessa Hämäläinen hyppäsi komeasti hopealle tuloksella 148. Santanen oli saman kilpailun neljäs (145). 60 metrillä Hämäläinen juoksi kuudenneksi ennätyksellään 8,81.

Anna Jokinen juoksi T13-sarjan 60 metrillä neljänneksi henkilökohtaisella ennätyksellään 8,99. Iina Niemi juoksi samassa kilpailussa ennätyksekseen 9,61 (18.). Pituudessa Niemi hyppäsi myös ennätyksensä (3,95) sijoittuen kahdeksanneksi.

Teiron Belov aloitti yleisurheilu-uransa vakuuttavasti onnistuessaan heti ensimmäisissä kilpailuissaan. P11-sarjan pituudessa Belov oli neljäs tuloksella 342. 60 metrillä hän oli myös neljäs tuloksella 9,82. Kuulassa Belov työnsi kuudenneksi (5,64).

Jasper Heikkiniemi työnsi P15-kuulassa neljänneksi ennätyksellään 7,06.

– Kisat menivät pienellä ja iskukykyisellä joukkueella hyvin. Ennätyksiä tehtiin ja se kertoo myös siitä, että treenikausi on ollut onnistunut. Ilahduttavaa on myös kaikkein nuorimpien kisaajiemme edesottamukset. Elsin ja Teironin tekemisessä ei jännitystä näkynyt, vaikka sitä oli ilmassa. Ensi viikolla käydään vielä TJIG Tampereella ja kiekon SM-kilpailut Porissa, joiden jälkeen jatketaankin treenikautta kohti kesää, Jana yleisurheilun urheilutoimenjohtaja Arto Nousiainen kommentoi.

Teksti Pirjo Kärkinen, kuva Arto Nousiainen

Kaikki tulokset

Elsi Nokisalmi (keskellä) nappasi Uudy:n piirinmestaruushalleista kolme mitalia.