Janalaisille viisi am-mitalia Hyvinkäältä

Eteläisen alueen 17-19-vuotiaiden mestaruuskilpailut käytiin tänä vuonna Hyvinkäällä. Janakkalan Janan yleisurheilijat nappasivat kilpailuista viisi mitalia.

Sulo Aalto käveli M17-sarjan 5000 metrillä kultaa käsiajalla 25.53,5. Aalto on ikäluokkansa tilastokolmonen ennätyksellään 25.08,0.

N17-sarjan Sanni Kuparinen nappasi kilpailusta kaksi mestaruutta. Toinen tuli kiekosta tuloksella 44,70 ja toinen kuulasta työnnöllä 13,19. Nilla Rättyä oli kiekkokisan neljäs ennätyksellään 36,76. Hän jäi pronssista vain kahdeksan senttiä. Myös kuulassa Rättyä päivitti ennätyksensä lukemaan 11,18 sijoittuen kuudenneksi. Kuparinen pitää vielä kotimaan tilaston kärkipaikkaa kiekonheitossa omassa ikäluokassaan tuloksella 45,94.

N19-sarjan Petra Kallionpää sijoittui kolmiloikassa pronssille tuloksella 10,22. Pituudessa hän oli neljäs tuloksella 4,65. N17-sarjan 400 metrin aidoissa Ella Pullinen juoksi myös pronssille tuloksella 72,84. Saman sarjan Emma Kuikka juoksi 200 metrillä eränsä voittoon ennätyksekseen 28,10. Pituudessa Kuikka hyppäsi 4,38 (12:s) ja 100 metrillä hän juoksi käsiajan 13,6. Ronja Kallionpää hyppäsi N17-sarjan pituudessa kauden parhaakseen 4,50 (11:s).

Turun Tilastopaja-cupissa Juuso Junnila juoksi M17-sarjan 100 metrillä hopealle tuloksella 11,70.

Urjalan Varstakisoissa Petra Kallionpää hyppäsi naisten pituuden seitsemänneksi tuloksella 4,51. N19-sarjan 100 metrillä hän juoksi neljänneksi ajalla 14,30. N17-sarjan 100 metrillä Emma Kuikka juoksi hopealle ajalla 13,71. Ronja Kallionpää juoksi samassa kilpailussa kauden parhaakseen 14,99. Lotta Jalonen juoksi T15-sarjan 100 metrillä viidenneksi ajalla 14,21. 80 metrin aidoissa hän sijoittui pronssille ajalla 14,09.

Tulokset

Kuvassa: Sanni Kuparinen (oik.) nappasi kaksi aluemestaruutta Hyvinkäältä. Nilla Rättyä päivitti ennätyksiään sekä kuulassa että kiekossa, ja sijoittui kiekossa neljänneksi.