Janalaisille mitaleita ja hyviä tuloksia juhannuskisoista

Janakkalan Janan yleisurheilijat osallistuivat juhannuksena kilpailuihin eri puolilla Suomea. Keuruun Juhannuskisoissa Heikki Nieminen juoksi miesten 100 metrillä voittoon vastatuulessa ajalla 11,19. Alkuerissä Nieminen juoksi saman ajan. Juho Rönkä juoksi saman matkan aikaan 11,90.

Keuruun pituuskasalla kärsittiin liian kovasta myötätuulesta. Miesten pituudessa Lasse Hämelahti venytti pronssille tuulituloksella 7,02. Myös Suvi Eerikäinen kärsi liiasta myötäisestä ja hyppäsi naisten pituudessa pronssille tuulituloksella 5,83. Samassa kilpailussa Petra Kallionpää hyppäsi yhdeksänneksi kauden parhaallaan 4,97.

Naisten kiekossa Nilla Rättyä heitti itsensä viimeisille kierroksille henkilökohtaisella ennätyksellään 39,51 ja sijoittui kilpailun kahdeksanneksi.

Somerolla Maija Santanen hyppäsi T11-pituuskisan pronssille ennätyksellään 3,94. 150 metrillä Santanen juoksi kuudenneksi ajalla 23,74. T13-sarjan Meeri Koliseva juoksi 200 metrillä seitsemänneksi ennätyksellään 30,03. Pituudessa Koliseva oli myös seitsemäs ennätyksellään 4,19.

P13-sarjan Topias Välläri juoksi 200 metrillä neljänneksi ajalla 28,88 (PB). Myös pituudessa Välläri oli neljäs ennätyksellään 4,45. Isoveli Valtteri Välläri aloitteli kilpailukauttaan 100 metrillä ja juoksi matkalla ajan 11,32 (8:s).

Naisten 100 metrillä Anne-Mari Vallioniemi juoksi ennätyksekseen 15,26 ja seipäässä hän ylitti 250.

Ikaalisissa 17-sarjan Onni Ruokangas heitti hopealle tuloksella 67,01. Tällä kaudella Ruokangas on jo kiskaissut ennätyksekseen 69,09.

T15-sarjan Lotta Jalonen sijoittui 100 metrillä neljänneksi ennätyksellään 13,59. 80 metrin aidoissa Jalonen aitoi hopealle ennätyksellään 12,65. Saman sarjan Julia Pitkänen urakoi päivän aikana useita lajeja. 100 metrillä hän juoksi ennätyksekseen 15,29 ja aidoissa 15,28. Korkeudessa hän ylitti 1,30 (7:s) ja kuulassa hän päivitti ennätyksekseen 8,85. Ennätys parani myös keihäässä lukemaan 26,07. Emma Kuikka juoksi N19-sarjan 200 metrillä 28,75 (7:s) ja N17 100 metrillä ajan 13,99.

Kuortaneella Iikka Alingué hyppäsi takareisivamman vuoksi miesten kolmiloikassa vain ensimmäisen hypyn ja sai tulokseksi 14,13 (10:s).

Sunnuntaina Saarijärven Juhannuskisoissa Suvi Eerikäinen sijoittui kolmiloikan viidenneksi tuulituloksella 12,06. Juho Rönkä juoksi miesten 100 metrin finaalissa ajan 11,33.

Kuva: Keuruun Juhannuskisoissa nähtiin hyviä tuloksia ja iloittiin onnistumisista.