Janalaisille jälleen mitaleita ja hyviä tuloksia

Janakkalan Janan yleisurheilijat ovat jälleen kilpailleet eri puolilla eteläistä Suomea. Komein mitalisaalis tuotiin kotiin Tuusulasta.

Tuusulassa Sanni Kuparinen työnsi N19-sarjan kuulassa voittoon tuloksella 12,97. Tuolla tuloksella Kuparinen on myös ikäluokkansa tilaston kakkosena. Hänen ennätyksensä on 13,09. Kilpailun hopealle työnsi Nilla Rättyä, joka tykitti uuden ennätyksensä 11,22 peräti kolme kertaa.

13-sarjan Meeri Koliseva juoksi jälleen ikäluokkansa kärkiajan 60 metrillä. Tällä kertaa matka taittui aikaan 8,22. Koliseva luonnollisesti voitti kilpailun. Kolmiloikassa Koliseva kilpaili ensimmäistä kertaa. Kilpailu sujui mainiosti, sillä tuloksena oli pronssia tuloksella 9,67.

N17-sarjan aidoissa Lotta Jalonen juoksi ennätyksekseen 15,58 ja sijoittui pronssille. Saman sarjan Jenniina Virtanen työnsi kuulassa ennätyksekseen 9,55 sijoittuen seitsemänneksi.

Naisten pituudessa Petra Kallionpää hyppäsi uudeksi ennätyksekseen 5,35 sijoittuen viidenneksi.

Emma Kuikka juoksi naisten 200 metrillä ajan 29,00 (16.). T15-sarjan 80 metrin aidoissa Nea Nummenpää juoksi ennätyksekseen 13,59. Pituudessa hän hyppäsi kauden parhaakseen 4,53.

T14-sarjan kuulassa Tuuli Kulju työnsi voittoon tuloksella 10,49. Kulju on ennätyksellään 11,90 ikäluokkansa tilaston kolmantena. Keihäässä Kulju heitti seitsemänneksi ennätyksellään 31,96. 100 metrillä hän juoksi ajan 14,23 (14.) ja Nea Nummenpää 14,30.

Sastamalassa Heikki Nieminen kellotti miesten 100 metrillä 11,34 sijoittuen viidenneksi. Alkuerissä hän juoksi kauden parhaakseen 11,33.

P15-sarjan Topias Välläri juoksi 100 metrillä ennätyksekseen 13,62 (9.). T9-sarjan kuulassa Aada Vähätalo työnsi ennätyksellään 6,20 kilpailun voittoon. 40 metrillä hän juoksi ennätyksekseen 7,29 ja pituudessa hyppäsi 3,13. Kolmiottelussa Vähätalo sijoittui viidenneksi ennätyspisteillään 548.

Tänä vuonna 12 vuotta täyttävä Maija Harju kellotti Lempäälässä T13-sarjan 2000 metrillä 13:29,00 ja käveli kilpailun voittoon. Tuolla tuloksella Harju on myös ikäluokkansa tilastossa neljäntenä.

Aikuisurheilijoista Ari Kela heitti Tuusulassa miesten keihäässä viidenneksi tuloksella 40,09. Liedossa Petri Satto heitti moukarissa kauden parhaakseen 36,49 sijoittuen hopealle. Myös Anu Virtanen heitti naisten moukarissa hopealle tuloksella 34,62. Lohjalla Olli Juvonen työnsi miesten kuulakisan voittoon tuloksella 11,18 ja Sari Pikkarainen juoksi 200 metrillä N45-sarjan ykköseksi kauden parhaallaan 30,87.

Teksti Pirjo Rättyä, kuva Sami Jalonen

Tuloksia

Kuva: Lotta Jalonen juoksi aidoissa uudeksi ennätyksekseen 15,58 sijoittuen N17-kilpailun pronssille.