Janalaisille 27 pm-mitalia kotikentältä

Uudenmaan Yleisurheilun piirimestaruuskilpailut käytiin viikonloppuna Turengissa. Janalaiset olivat mukana isolla joukkueella ja kotiin jäi peräti 27 mitalia, joista viisi oli kultaa, yhdeksän hopeaa ja 13 pronssia.

Akusti Ruokangas heitti voittoon P15-sarjan keihäässä tuloksella 54,67. P14-sarjan Veikka Ahti pinkoi 100 metrillä pronssille ennätyksellään 13,14. Saman sarjan Jasper Heikkiniemi heitti kiekossa hopeaa tuloksella 28,93.

P11-sarjan Aapo Nokisalmi juoksi 60 metrillä pronssille ennätyksellään 9,09. Saman sarjan Aleksi Sahila sijoittui niin ikään pronssille korkeudessa ennätyksellään 1,24. Julius Heikkiniemi nakkasi P11-sarjan kiekossa hopeaa ennätyksellään 21,65.

P10-sarjan Teiron Belov juoksi kolmanneksi sekä 60 metrillä (9,73) että 1000 metrillä (3.36,88). Pituudessa Belov hyppäsi hopeaa ennätyksellään 3,72. P9-sarjan Toivo Ruokangas heitti kultaa keihäässä ennätyksellään 24,57.

T15-sarjan Emma Pellikka juoksi 300 metrillä hopeaa ennätyksellään 45,92. T14-sarjan 300 metrillä Janakkalaan tuli saatiin sekä kultaa että hopeaa, kun Nelli Nurminen pinkoi ykköseksi ajalla 47,36 ja Milja Rautiainen hopealle ennätyksellään 47,79. Saman sarjan Helene Koivisto juoksi ennätykset ja pronssimitalit sekä 2000 (7.50,19) että 800 metrillä (2.46,57).

Milja Rautiainen onnistui myös korkeudessa ja hyppäsi uudella ennätyksellään (1,61) piirinmestaruuskultaa. Tulos on myös ikäluokan kausitilaston toiseksi parhain tulos sekä Janan kaikkien aikojen neljänneksi paras ylitys. Inka Hämäläinen oli saman kilpailun kolmas tuloksella 1,51. Pituudessa Rautiainen sijoittui pronssille tuloksella 4,42 ja kolmiloikassa hän oli hopealla tuloksella 9,77. Hämäläinen sijoittui kuulassa pronssille pukattuaan 9,53. Pronssia tuli myös keihäästä, kun Hämäläinen uudeksi ennätyksekseen 26,64.

P13-sarjan keihäässä Ella Sahila heitti hopealle tuloksella 24,63. T12-sarjan 60 metrillä Una Koskela juoksi hopealle uudella ennätyksellään 9,00. T11-sarjan kuulassa Keira Maaniittu työnsi pronssille tuloksella 7,78.

T9-sarjan 60 metrillä Elsi Nokisalmi pinkoi voittoon ajalla 6,77. Korkeudessa Nokisalmi sijoittui pronssille ennätyksellään 1,06. Pituudessa hän oli toinen ennätyksellään 3,61.

Yleisurheilujaoston urheilutoimenjohtaja Arto Nousiainen oli tyytyväinen joukkueen tekemiseen sekä myös siihen, että edellisvuotinen mitalisaalis kasvoi neljällä.

– Hienoja suorituksia helteisellä kentällä! Saimme jalkeille kotikisoihin hyvä kokoisen joukkueen, vaikkakin muutama mahdollinen mitali jäi sairastumisen tai loukkaantumisen vuoksi saamatta. Urheilijat näyttivät, mitä kesän aikana treeneissä oli opittu. Nuorempien ryhmien valmentajat on myös kiitoksensa ansainneet, Arto Nousiainen kiittelee.

Nousiainen kiittelee myös viikonlopun vapaaehtoistoimijoita, sillä ilman riittävää määrää toimitsijoita onnistunutta kilpailua on mahdotonta järjestää.

Syksyn ohjelmaan kuuluu vielä yksi pm-mittelö, kun 9–13-vuotiaiden moniotteluissa kilpaillaan syyskuun puolivälissä Nummelassa.

– Sinne vaan mukaan isolla porukalla!

Kaikki tulokset

Teksti Pirjo Kärkinen, kuva Arto Nousiainen

Kuva: Milja Rautiainen (vas.) nappasi kotikentältä peräti neljä pm-mitalia. Inka Hämäläisen saldo viime viikonloppuna oli kolme mitalia.