Janakkalan Janan aikuisurheilu jyrää

Janakkalan Janan aikuisurheilu jyrää

Janakkalan Janan aikuisurheilijat eli 30 vuotta täyttäneet urheilijat kiipesivät tänä vuonna Suomen Aikuisurheiluliiton Maljapisteissä kymppikärkeen. Janakkalan Janan sijoitus oli upea seitsemäs tila 271 pisteellä. Vuonna 2018 janalaiset keräsivät 124 pistettä ja sijoittuivat seitsemänneksitoista. Vuonna 2017 Jana oli 218:s neljällä pisteellä.

Tänä vuonna seuran keräämät pisteet ovat tulleet pääasiassa yleisurheilukilpailuista. Kokonaan pistesaalista puuttuvat esimerkiksi perinteinen hiihto, maantiekävelyt, rullahiihto, polkujuoksu ja maraton, vaikka näidenkin lajien harrastajia seurassa on.

Syyt huimaan pistemäärään ovat olleet varsin yksinkertaisia. Yleisurheilun säännölliset ja ohjatut harjoitukset ovat tuoneet seuraan lisää tavoitehakuisia urheilijoita.

– Aikuisurheilu on luonnollinen jatkumo juniori- ja yleisten sarjojen jälkeen. Olemme saaneet hyvän ryhmän jo kokeneita urheilijoita sekä vasta-alkajia mukaan. Yleisurheilu sopii hyvin harrastukseksi sellaiselle, joka haluaa nähdä tuloksia tekemisissään, Janakkalan Janan valmennuspäällikkö Jari Kataja kertoo.

Kolmisen vuotta Janan riveissä treenannut ja kilpaillut Anu Virtanen korostaa ryhmän hyvää yhteishenkeä, sekä sitä tärkeää seikkaa, että jokainen on mukana omasta tahdostaan.

– Meillä on huippujengi. On miehiä, naisia, hyppääjiä, juoksijoita, heittäjiä ja ennen kaikkea heittäytyjiä. Yhdessä on hienoa treenata myös silloin, kun valmentaja haluaa saada meistä viimeisetkin energiat ulos. Kovienkin harjoitusten jälkeen treenit päättyvät aina nauruun, Virtanen kertoo.

Tällä hetkellä ryhmä koostuu tavoitteellisesti urheilevista ja harjoittelevista aikuisista, joilla on aito into ja halu haastaa itseään.

– Me yritämme saada aikaan ennätyksiä ja tulosparannuksia, joita sitten metsästetään kilpailuissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, Virtanen lisää.

Vaikka aikuisten ryhmässä vitsit lentävät, myös kuria löytyy.

– Välillä valmentaja sanoo komentavansa meitä enemmän kuin nuoria urheilijoita. Mutta sehän vaan kertoo siitä, että me teemme tätä nauttien ja ilon kautta!

SAUL:n Maljapisteet