Janakkala-stipendi keihäänheittäjä Onni Ruokankaalle

Janakkala-stipendi keihäänheittäjä Onni Ruokankaalle

Janakkalan Janan keihäänheittäjä Onni Ruokangas (s. 2003) saa viidettä kertaa jaettavan Janakkala-stipendin. Stipendin suuruus on 1 000 euroa.

Ruokangas voitti viime vuonna keihäänheitossa nuorten EM-hopeaa ja sijoittui kahdenneksitoista MM-kisoissa Nairobissa. Vuosina 2017- 2020 hän on sijoittunut kolmen kärkeen ikäluokkansa SM-kisoissa. Ruokangas on myös mukana Team Finland -valmennusryhmässä.

– Lajina keihäänheitto on mulle elämäntapa. Haluan ja olen valmis tekemään kaikkeni sen eteen, että voin joskus sanoa itseäni kaikkien aikojen parhaaksi keihäänheittäjäksi, Onni Ruokangas kertoo.

Vuodesta 2012 saakka Ruokangasta valmensi Mikko Halvari. Nykyään valmentajana toimii Pasi Kuusinen.

Janakkala-stipendi jaetaan Turengin Kevätkarkeloilla 14. toukokuuta.

Janakkala.fi

Janakkalan 150-v juhlavuonna 2016 perustettu Janakkala-stipendi jaetaan vuosittain janakkalalaiselle 18–30 -vuotiaalle nuorelle, joka on menestynyt urheilussa, kulttuurissa, taiteessa tai tieteessä. Jokainen stipendin saaja myös valokuvataan ja kuvat laitetaan esille Janakkalan pääkirjastoon. Janakkala-stipendin ovat saaneet soutaja Robert Ven, judoka Luukas Saha, viulisti Linda Suolahti ja voimanostaja Emmi Viljanen.

Kuva Heidi Lehikoinen